header

Cum să evitați stresul provocat de o pană?

Publicat la data 1 martie 2023 - 4 minut(e) de lectură

O anvelopă de camion dezumflată, explodată, uzată sau deteriorată, care necesită depanare auto, poate implica costuri mari, în special pe autostradă. În afară de pierderea financiară din cauza imobilizării vehiculului, costul intervenției de depanare poate fi greu de estimat. Cum puteți evita stresul provocat de o pană și cum puteți evita să plătiți costurile integrale? Descoperiți aceste 3 sfaturi de la experții noștri Michelin și testimonialul lui Fabrice Laroche, manager la Auvergne Méditerranée.

essaadidelannelchan

Karim Essaadi, Designer Servicii Michelin; Franck-Olivier Delannel, Manager Experiențe Client în cadrul Servicii și Soluții Michelin și Socheatra Chan, Trainer Tehnic și Comercial pentru Clienți de Camioane Michelin.

1 – Întrețineți și inspectați în mod regulat camionul și anvelopele pe care le exploatați

Respectarea unui program de întreținere zilnică poate preveni anumite defecțiuni. „Verificați-vă camionul înainte de fiecare traseu“, ne recomandă Socheatra Chan, Trainer Tehnic și Comercial pentru Clienți de Camioane Michelin.
„Acordați o atenție specială anvelopelor. Nu uitați să verificați presiunea din anvelope în mod regulat, ideal în fiecare lună. Presiunea corectă a anvelopelor contribuie la siguranță, deoarece asigură o aderență sporită și reduce riscul de explozie.“
„Datorită instruirii pe care o oferim șoferilor și tehnicienilor din atelier, profesioniștii dobândesc competențe noi pentru întreținerea anvelopelor. Cu toții știm că a preveni este mai important decât a trata.“

fabricelaroche

Fabrice Laroche, manager la Auvergne Méditerranée

„O pană pe autostradă se poate dovedi costisitoare imediat“

Fabrice Laroche este manager al societății Auvergne Méditerranée, o afacere de familie în domeniul transportului, situată la nord de Clermont-Ferrand. Flota sa cuprinde aproximativ 50 de semiremorci, majoritatea frigorifice. Acesta ne explică de ce a ales Michelin Servicii și Soluții pentru a-și simplifica organizarea și a evita costurile suplimentare când apar pene.

„Camioanele mele parcurg 4 milioane de kilometri pe an, dintre care 95% în Franța. Înregistrez în medie patru explozii de anvelopă pe an, dintre care două sunt cauzate de obiecte străine, cum ar fi o bucată de fier vechi pe șosea sau pe autostradă.

O pană de anvelopă provoacă întotdeauna probleme. Datorită alertelor prin e-mail sau SMS de la Michelin, pot anticipa anumite probleme și, uneori, pot chiar preveni o pană, dacă anvelopele au presiune scăzută. În astfel de cazuri îl anunț pe șofer, care verifică anvelopa și o schimbă, dacă are de rezervă.

Pentru orice companie de transport, riscul de explozie a anvelopei este o problemă deosebită, deoarece nu poate fi prevăzut. Dar putem încerca să prevenim exploziile! Dacă se produce, o pană pe autostradă are costuri mari care apar imediat: în Franța, costă aproximativ 2 000 de euro. Mentenanța preventivă a flotei este strategia mea principală pentru a evita penele auto. Pentru aceste cazuri, lucrez cu un furnizor de servicii aprobat de Michelin, care îmi verifică anvelopele camioanelor în fiecare săptămână la fața locului.“

https://www.auvergne-mediterranee.com/

2 - Abonați-vă la un serviciu de depanare auto

Când aveți o pană sau o explozie de anvelopă, sunteți obligați să apelați la asistența rutieră. Totuși, puteți să mențineți costuri reduse prin utilizarea unui serviciu de asistență eficient, cu prețuri cunoscute.
Karim Essaadi, Designer Servicii și Franck-Olivier Delannel, Manager Experiențe Client în cadrul Servicii și Soluții Michelin, ne explică cele patru avantaje principale ale serviciului de depanare MICHELIN ONCall:

-Serviciul MICHELIN ONCall are un timp mediu de răspuns de 2,5 ore(1) în Europa: ziua sau noaptea, toată săptămâna și în weekend, 24/7. Acest timp mediu de răspuns este dovedit, constant și verificat.
- Serviciul acoperă 34 de țări din Europa, în 24 de limbi, cu un singur punct de contact.
- Tarife transparente, fără surprize neplăcute.
- O rețea de 3 300 de parteneri europeni pentru a garanta un răspuns rapid oriunde: cu un simplu apel sau un simplu clic puneți totul în mișcare“

breakdown2

3 – Obțineți un preț transparent pentru intervențiile în caz de pană auto oriunde în Europa

„Pe lângă îngrijorarea provocată de o pană, incertitudinea legată de costuri se adaugă la stresul companiei de transport. MICHELIN ONCall are o abordare transparentă care le permite managerilor de flote să calculeze costurile reparației în avans, indiferent de situație. De exemplu, aplicăm un tarif fix pentru reparațiile pe autostradă în Franța“, pun Karim Essaadi și Franck Olivier.

mfp leaflet oncall 2022 ro

SURSĂ

(1) 2021: Timpul mediu de așteptare în Europa cu MICHELIN ONCall.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+