why michelin

Soluții pentru transportul durabil propuse de Michelin

Oferim tuturor clienților profesionali un mod mai bun de a progresa

Michelin se angajează să fie partenerul dvs. de mobilitate durabilă

Transport de marfă, transport de pasageri, construcții, manipulare, minerit, agricultură și multe altele. Sunteți o companie? Indiferent de domeniul de activitate, Michelin vă oferă o gamă de produse și servicii adecvate. De mai bine de un secol, Michelin colaborează cu companiile pentru a oferi o mobilitate mai sigură, mai curată, mai accesibilă și mai eficientă. Echipele noastre de cercetare și dezvoltare sunt esențiale pentru acest progres. Acestea valorifică toată experiența și entuziasmul pentru a oferi tehnologii care îndeplinesc standarde de performanță tot mai ridicate.

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

DARK picture innovation why michelin

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

Inovația este esențială scopului nostru, iar grupul Michelin utilizează toate cunoștințele pentru a asigura longevitate, siguranță și mobilitate, astfel încât toate companiile să poată alege, fără compromisuri, dintr-o gamă de anvelope proiectate la cele mai înalte standarde de performanță și durabilitate. Grupul Michelin colaborează cu dvs. pentru a vă ajuta la dezvoltarea activității, datorită anvelopelor puternice, fiabile și multifuncționale, care oferă o durată lungă de viaţă și maximizează disponibilitatea. Michelin vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a face o alegere care îndeplinește cerințele economice ale activității dvs. și o nouă modalitate de a realiza economii de carburant suplimentare.

Alegerea Michelin înseamnă, de asemenea, adoptarea unei game întregi de servicii premium, pentru a îmbunătăți productivitatea și performanțele companiei dvs.: soluții de gestionare a presiunii, de întreținere și de asistență, fără a exclude o serie de noi dezvoltări ȋn tehnologia anvelopelor conectate.

Fie că sunteți operator, manager de flotă, șofer de vehicule grele, de autobuz sau de șantier și fie că lucrați în domeniul transportului de mărfuri sau de persoane, agriculturii, mineritului, gestionării carierelor sau orice altă ramură industrială, profitați de serviciile inovatoare Michelin: instrumente eficiente care vă ajută în activitățile de zi cu zi, pentru a economisi timp și a optimiza și păstra un control mai atent al costurilor organizației, îmbunătățind, în același timp, siguranța activității.

Mediul înconjurător este o problemă de mare actualitate și este un punct cheie de îmbunătățit. De mulți ani, Grupul Michelin lucrează intens pentru a-și reduce cât mai mult posibil amprenta asupra mediului. Echipele noastre colaborează permanent cu fermierii pentru a dezvolta tehnologii care afectează cȃt mai puțin solul și fermele.

Ajutăm transportatorii să reducă emisiile de CO2 și consumul de carburant, cu anvelope cu rezistență redusă la rulare. Proiectăm anvelopele să poată fi utilizate pe termen lung, astfel încât să poată fi utilizate până la atingerea limitei legale de uzură* și apoi reșapate: unul dintre principalele moduri în care grupul asigură reducerea consumului de resurse. Un nou mod de a realiza o mobilitate durabilă.

* specific fiecărui sector și fiecărei țări

image1

MICHELIN TIRE MONITORING DIGITAL INSPECTION

RO Edito image sustainable Help and Advice

Îmbunătățiți performanțele companiei, cu posibilitatea de a maximiza disponibilitatea vehiculelor în toate situațiile și toate condițiile meteorologice. Puterea productivităţii și performanțelor durabile.

Michelin înseamnă alegerea siguranței și exploatării lipsite de griji.

În ce mod poate fi transportul mai durabil?
Declarația de mediu privind produsele (Environmental Product Declaration - EPD): o etapă marcantă către realizarea obiectivelor noastre pentru 2050

epd logotype basic cmyk byline

Ce este EPD?

Declarația de mediu privind produsele – conform standardelor ISO1425-2010 – este un document înregistrat și verificat de un organism independent, care furnizează informații transparente și comparabile despre impactul asupra mediului al produselor pe întreaga durată de viață.

Care sunt obiectivele Grupului MICHELIN?

„De peste un secol, MICHELIN inovează încontinuu pentru a îmbunătăți mobilitatea atât pentru oameni, cât și pentru mărfuri. MICHELIN crede cu tărie că mobilitatea, care este esențială pentru dezvoltarea umană, poate fi compatibilă și cu ocrotirea planetei, prin urmare oferim îndrumare și sprijin profesioniștilor din domeniul transporturilor în procesul de tranziție spre un transport mai curat. Mâine, la MICHELIN totul va fi durabil.“

Florent MENEGAUX, CEO MICHELIN

objectives for 2050 ro

Cum se reflectă angajamentul companiei MICHELIN în EPD?

În 2021, MICHELIN a fost primul producător care a comunicat în mod deschis cu privire la impactul produselor sale asupra mediului.

Indiferent de obiectivele sau tipurile de operațiuni ale flotei de transport, Michelin acționează concret: 5 anvelope din cele 3 game principale MICHELIN pentru camioane sunt deja înscrise în registrul EPD.

De ce este necesară calcularea CPK

MICHELIN - Video Cost per kilometer by Michelin - EN

Impactul pozitiv al conceptului Multi-vieți:

Dacă doriți să vă optimizați și mai mult investiția, luați în considerare conceptului Multi-vieți:
prin recanelarea și reșaparea anvelopelor, vă ameliorați și mai mult CPK, până la 28% (1).

Echipele noastre tehnice și comerciale vă stau la dispoziție pentru a analiza împreună performanțele anvelopelor dumneavoastră și a evalua economiile realizate.

Referința CPK (cost per kilometru*) este o simplă ecuație, prin care se împarte prețul de achiziție la numărul de kilometri parcurși.
De exemplu, o anvelopă care este cu 15% mai ieftină, dare care face 20% mai puțini kilometri nu este deloc rentabilă.
Cumpărarea unei anvelope este așadar o investiție care trebuie analizată în funcție de beneficiile obținute sau de performanța kilometrică - un element esențial.

Consumul dumneavoastră de combustibil

MICHELIN - Animation FUEL PRICE Increase - RO version

Consumul de carburant depinde de anvelope

Bugetul pentru carburant reprezintă 1/3 din cheltuielile dumneavoastră (2)!

Mai mulți factori influenţează consumul camioanelor dumneavoastră: încărcătura transportată, tipul de drum, proprietățile aerodinamice, comportamentul șoferului
dar și caracteristicile anvelopei.

Educational movie on Rolling Resistance and the fuel consumption impact of your tyre - RO

Rezistența la rulare are impact asupra consumului de carburant!

Compoziția amestecului și înălțimea stratului de cauciuc definesc rezistența la rulare - iată de ce.

Dacă treceți de la etichetarea C la B pe o flotă de 50 de camioane, puteți economisi până la 65 000€ (3).
Consumul de carburant este mai mic dacă vă utilizați anvelopele până la limita legală de uzură, precum și pe o perioadă și mai lungă datorită recanelării! Obiectivul nostru este să vă propunem anvelope cu rezistență scăzută la rulare, adaptate la utilizările dumneavoastră specifice, pentru a vă optimiza costurile.

Pertinența unei abordări globale bazate pe TCO**

Abordarea TCO (Total Cost of Ownership – Costul total de proprietate**) evidențiază locul anvelopei în elementele de cost pentru un transportator.
Deși anvelopa nu reprezintă decât 5% din acestea, este primordial să o analizăm mai detaliat! Trebuie să extindem evaluarea la toate celelalte elemente de cost influențate de alegerile făcute cu privire la anvelope.

MICHELIN - TCO animation long version - RO

microsoftteams image 13 ro

Anvelopa și consumul de carburant

Carburantul este principalul element de cost în activitatea dumneavoastră de transport. Dacă alegeți o anvelopă cu rezistență scăzută la rulare, vă veți optimiza consumul de carburant.

Camioane pe traseu, nu în service

Datorită anvelopelor, camioanele dumneavoastră pot deveni și mai eficace, transportând mai mult și în condiții mai bune. Dacă optați pentru o anvelopă premium, care oferă o longevitate mai mare și o robustețe sporită, vehiculele dumneavoastră vor petrece mai puțin timp în service și mai mult pe traseu.

Dacă ne gândim la carburant, reparații, la impactul la achiziționarea vehiculelor noi, acest element de cost legat de anvelope, care nu reprezintă decât 5%, are un rol major în peste jumătate din costurile dumneavoastră de funcționare, dar și îmbunătățește productivitatea camioanelor dumneavoastră (3). Echipele noastre vă oferă asistență pentru a face calculele și alegerile potrivite.

Dovada și demonstrația

Strategia de mobilitate durabilă promovată de Michelin poate fi constatată și verificată oriunde, în orice situație. Concentrându-se pe aspectele legate de longevitate, robustețe, rezistența carcasei, aderența de lungă durată, chiar și pentru anvelopele uzate, Michelin contribuie la mobilitatea durabilă cu impact pozitiv asupra bugetului dumneavoastră și asupra planetei.

Mai presus de orice cuvinte, am vrut să vă dovedim concret dorința noastră de a contribui activ la un transport mai durabil, pentru dumneavoastră, în activitățile pe care le desfășurați, oricare ar fi acestea și indiferent de tipul de vehicul pe care îl utilizați profesional și de tipul de drum utilizat. În lunile mai și iunie 2021, Michelin a realizat diverse demonstrații, sub supravegherea organismului DEKRA, în vederea obținerii unei analize imparțiale și bazate pe fapte. Intenția noastră a fost să dovedim că nu este necesar niciun compromis: este perfect posibil să combinați aspectele Economie și Mediu.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021- Consumption demo - ROU

Demonstrație privind consumul de combustibil

Cheltuielile cu combustibilul reprezintă o parte majoră a bugetului dumneavoastră. Dacă optați pentru recanelarea anvelopelor MICHELIN, le prelungiți durata de viață și le puteți utiliza mai mult timp cu nivelul cel mai scăzut de rezistența la rulare. Urmăriți demonstrația realizată cu MICHELIN X LINE ENERGY, produs deja recunoscut pentru impactul asupra scăderii consumului de combustibil (clasa A în Etichetarea europeană). În plus, descoperiți în ce mod recanelarea vă poate ajuta să mergeți și mai departe. Veți reduce astfel consumul de anvelope (și implicit utilizarea materiilor prime), făcând economii la bugetul pentru combustibil.

Demonstrații privind aderența laterală

Anvelopele MICHELIN sunt proiectate pentru utilizare până la limita legală. Și pentru că longevitatea crescută este doar primul pas, MICHELIN dorește să vă asigure performanțe excepționale, chiar și cu anvelope uzate. Consultați rezultatele unei comparații, realizate sub supravegherea organismului DEKRA. Aderența de lungă durată oferită de MICHELIN X MULTI vă va însoți în activitățile dumneavoastră de transport regional, cât și versatil.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021- Lateral Grip - ROU
MICHELIN - Sustainable Mobility 2021- Tread Aggression - ROU

Demonstrație privind solicitarea benzii de rulare

Puteți beneficia de mobilitate durabilă cu MICHELIN, chiar și în condiții grele. Pe un șantier de construcții, vă puteți baza pe profilul solid al benzii de rulare, cu carcase proiectate special pentru reșapare ulterioară. Soluțiile de reșapare ale Grupului Michelin demonstrează o performanță excelentă pe întreaga durată de viață. Benzile de rulare robuste de la Michelin sunt proiectate pentru utilizare pe întreaga durată de viață, indiferent dacă sunt noi sau reșapate. Vizionați demonstrația noastră, în care puteți vedea că anvelopele dumneavoastră pot fi utilizate până la capăt.
Astfel, puteți face economii eficientizând achizițiile, deci bugetul dumneavoastră va fi sub control. Producând mai puține anvelope, extragem mai puține materii prime, deci planeta va fi mai sănătoasă.

Demonstrație privind rezistența flancurilor

Mediul urban poate fi solicitant pentru autoutilitare. Vehiculele intră în mod constant în contact cu bordurile. Desigur că nu doriți să fiți nevoiți să înlocuiți anvelopele mai devreme din cauza deteriorărilor flancului, dacă profilul benzii de rulare este încă în stare bună. Datorită protecției flancului, anvelopa MICHELIN Agilis CrossClimate a dovedit o rezistență excepțională în demonstrația pe care am realizat-o la Centrul de testări de la Ladoux (Franța). Dacă limitați riscurile în trafic și schimbarea prematură a anvelopelor, ocrotiți atât propriul buget, cât și planeta.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021- Sidewall resistance – ROU
partenariat michelin et oe

Picto partnership michelin and oe manufacturers Help and Advice

partenariat michelin et oe

Tehnologie și inovație

Inovația și tehnologia sunt în ADN-ul Michelin de peste 100 de ani, ajutându-vă să vă îmbunătățiți mobilitatea!

Michelin and original equipment

Michelin și producătorii de vehicule

Marca MICHELIN este acreditată de majoritatea producătorilor, dintr-o varietate largă de categorii de vehicule.

RO Picto logo michelin group Help and Advice

Grupul Michelin

Dincolo de anvelope, un grup cu multe domenii de expertiză.

Peles in Muntenia region, Romania. Sinaia, Prahova county.

Peles

Peles in Muntenia region, Romania. Sinaia, Prahova county.

Michelin în România

Amprenta Michelin în România.

MENȚIUNI LEGALE

GES (gaze cu efect de seră) Definiția protocolului
1 - DOMENIU DE APLICARE 1 Emisiile directe de GES provenite din surse deținute sau controlate de către companie, indiferent dacă sursele sunt fixe sau mobile
DOMENIU DE APLICARE 2 Emisiile de GES provenite din producția de energie electrică achiziționată, abur și încălzire/răcire utilizate de întreprindere.

2 - DOMENIU DE APLICARE 3 Emisiile generate de operațiunile companiei, dar ale căror surse nu sunt deținute sau controlate de întreprindere. Aceste activități sunt organizate în 15 categorii, dintre care opt reprezintă lanțul valoric din amonte și șapte lanțul valoric din aval.

3 - GES Gaz cu efect de seră (GES) care absoarbe și emite energie radiantă în domeniul infraroșu termic, generând efectul de seră. CO2 este un gaz cu efect de seră.

4 - Inițiativa Science Based Targets initiative (SBTi): Inițiativa Science Based Targets (SBTi) este o organizație internațională independentă de prim rang, care încurajează companiile participante să stabilească obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). Partenerii SBTi: United Nations Global Compact (UNGC) | Carbon Disclosure Project (CDP) | World Resources Institute (WRI) | WWF (World Wildlife Fund).

5 - Conform angajamentului Michelin fata de neutralitatea  emisiilor de dioxid de carbon**** al Inițiativei SBT, angajamentul Michelin pentru zero emisii nete presupune atât reducerea emisiilor de CO2 aferente propriilor operațiuni, cât și a celor aferente lanțului său valoric, în proporție de 90%, precum și pregătirea pentru colectarea pe termen lung și stocarea permanentă a unui volum de CO2 echivalent cu emisiile reziduale anuale.

(1) Performanța kilometrică și costul financiar date ca exemplu pentru modelizarea abordării CPK.
MICHELIN mono-viață: Cost de achiziție 100% & kilometri parcurși 100%, adică CPK = 1,00 €/km;
MICHELIN multi-vieți: Cost de achiziție 100% anvelopa nouă + 10% recanelarea + 60% reșaparea + 10% recanelarea = 180% & Longevitate kilometrică
100% anvelopa nouă + 25% recanelarea + până la 100% reșaparea + 25% recanelarea = până la 250%, adică CPK: 0,72 €/km
adică 28% economii prin conceptul multi-vieți față de mono-viață.

(2) Sursa: analiză internă Michelin. Cifre bazate pe costuri medii, indiferent de utilizări, tipurile/mărcile vehiculelor și localizarea flotelor în Europa.

(3)* 0,8 litri este diferența medie (valoarea VECTO) între 2 litere de etichetare (B față de C) atunci când anvelopa este nouă. Simularea unei economii medii pe durata de viață a anvelopei de 0,6 litri la 100 km între o anvelopă cu etichetă B și o altă anvelopă cu etichetă C, pentru un camion care parcurge 150 000 km pe an, pentru o flotă totală de 50 de camioane, cu un preț estimat pe litru de 1,45 €.

* CPK: Cost per kilometru
** TCO: Total Cost of Ownership sau Costul total de proprietate.
*** All Sustainable : Complet Sustenabil
****Michelin își propune să atingă zero emisii nete până în 2050 pentru Scopurile 1, 2 și 3, având inițial ca prioritate reducerea emisiilor din toate facilitățile sale de producție, din operațiunile de transport și din lanțul său de aprovizionare cu materii prime și componente. În iulie 2021, Michelin s-a alăturat campaniei „Race to Zero” și și-a concretizat eforturile printr-un angajament susținut de consorțiul internațional Science Based Targets Initiative (SBTi), United Nations Global Compact și We Mean Business de a stabili obiective de reducere pe termen scurt (între 2024 și 2034) și pe termen lung (între 2035 și 2050) pentru toate cele trei Scopuri, excluzând faza de utilizare, și de a neutraliza emisiile reziduale anuale în vederea atingerii a zero emisii nete cel târziu până în 2050. Cele 3 scopuri sunt definite în Protocolul Gazelor cu Efect de Seră (vezi https://ghgprotocol.org/).

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+