abstract light bokeh background

Background Abstract background Help and Advice

abstract light bokeh background

INOVAȚIE PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA MOBILITĂȚII

Pentru Michelin, inovația înseamnă crearea de noi valori recunoscute de utilizatori.
A jucat și va continua să joace un rol important în creșterea și performanța companiei dvs.

TEHNOLOGII MICHELIN

Credem cu tărie în a face din inovație un element cheie al strategiei noastre: inovația, în orice domeniu, este un factor esențial al dezvoltării noastre și al competitivității și longevității companiei sau activităților dvs.

Centrul de tehnologie Michelin are peste 6.000 de angajați în peste 350 de domenii diferite de expertiză, printre care cercetători, ingineri, dezvoltatori și testeri. Peste 10.200 de brevete au fost depuse de Centrul Tehnologic Michelin și sunt active la nivel mondial. Știm că cercetarea și dezvoltarea de noi produse, materiale și tehnologii contează pentru afacerea dvs.

Noile tehnologii care fac ca anvelopele să fie mai sigure, mai durabile, mai profitabile și mai ecologice pe termen lung.

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

Edito chemistry Help and Advice

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

CARCASA ANVELOPEI

Un număr mare de inovații legate de carcasă oferă o durabilitate mai mare a anvelopelor și contribuie direct la menținerea controlului asupra consumului de carburant.

Tehnologia OPTICOIL

MATERIALE EFICIENTE PENTRU O MOBILITATE DURABILĂ

O nouă arhitectură a talonului permite economii de material  semnificativ, limitând consumul de materii prime și reducând emisiile de CO2, fără niciun impact asupra performanțelor și fiabilității anvelopei. Procedând astfel, Michelin îmbunătățește amprenta de mediu a activităților de transport cu anvelopele sale.

Tehnologia Opticoil este, în general, combinată cu tehnologia Duracoil, ceea ce face ca zona talonului să fie mai robustă. În plus, această tehnologie duce la un control mai bun al căldurii în zona talonului.

MICHELIN TECHNOLOGIES - OPTICOIL - UK
MICHELIN - Infinicoil technology - Michelin endurance over the tire's lifetime - EN

Tehnologia INFINICOIL

DURABILITATEA MICHELIN PE TOATĂ DURATA DE VIAȚĂ A ANVELOPEI

Centura continuă de oțel, a cărei lungime este de până la 400 m, înfășurată în jurul anvelopei pentru a-i oferi o stabilitate mai mare pe toată durata de utilizare.

Această tehnologie, asociată cu altele, permite îmbunătățirea performanțelor noii arhitecturi în ceea ce privește:

 • rezistența,
 • modelul de uzură,
 • reșapabilitatea

Tehnologia POWERCOIL

ANDURANȚA MICHELIN, CU REZISTENȚĂ LA RULARE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

O nouă generație de cabluri robuste din oțel pentru carcasă, care contribuie la reducerea greutății anvelopelor, pentru îmbunătățirea anduranței și reducerea rezistenței la rulare.

picto image powercoil technology 1 tyre

Tehnologia DURACOIL

UN TALON RANFORSAT, PENTRU O ROBUSTEȚE ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Realizăm produse de înaltă calitate, cu o durabilitate sporită. Duracoil contribuie la îmbunătățirea durabilității carcasei, îmbunătățind interfața dintre jantă și anvelopă. În timpul utilizării, nailonul de înaltă calitate protejează zona talonului și asigură o stabilitate mai bună în timpul rulării. Cu această ranforsare, rezistența carcasei și reșapabilitatea sunt îmbunătățite.

MICHELIN TECHNOLOGY - Duracoil - RO version
michelin ultraflex zoom

Edito michelin ultraflex Help and Advice

michelin ultraflex zoom

Anvelope cu tehnologia Michelin Ultraflex

Tehnologia Michelin Ultraflex

Tehnologiile MICHELIN UltraFlex

CÂȘTIGURI DE PRODUCTIVITATE ȘI PROTECȚIA SOLULUI

Michelin a acceptat această dublă provocare în 2004, prin inventarea MICHELIN UltraFlex, o inovație importantă, care permite anvelopelor agricole să funcționeze la presiuni scăzute și, prin urmare, să protejeze solul, asigurând astfel o îmbunătățire a productivității.

Pentru recolte mai bune și pentru a crește fertilitatea solului, este important să nu compactăm solul.

Tehnologia MICHELIN UltraFlex rezolvă ambele părți ale acestei ecuații: presiune mai mică = compactare scăzută = protecție îmbunătățită a solului = productivitate mai mare.

Un studiu britanic realizat de Universitatea Harper Adams arată că tehnologia MICHELIN UltraFlex contribuie la creșterea productivităţii agricole cu 4%. Ca o ilustrare, dacă o fermă are o producție de 8 tone la hectar și își vinde recolta de grâu cu 200 de euro pe tonă, acest lucru este echivalent cu un câștig de 64 de euro pe an, la hectar.

Tehnologia MICHELIN UltraFlex are deja 10 ani, dar viitorul său este luminos: Anvelopele MICHELIN AXIOBIB 2, etichetate și AIR +/- SYSTEMS READY, pot fi echipate cu un sistem de umflare de la distanță, care permite utilizatorilor să monitorizeze și să adapteze presiunea anvelopelor în funcție de teren și de condițiile de utilizare.

Tehnologia B2

GESTIONAȚI CONDIȚIILE EXTREME ÎN CONSTRUCȚIILE CIVILE

Pentru a spori productivitatea în mine și cariere, dar și în construcții și operațiuni de manipulare, utilajele și anvelopele sunt adesea utilizate la maximum. Tehnologia exclusivă Michelin B² asigură o robustețe suplimentară zonei talonului și, prin urmare, sporește durata de utilizare a anvelopelor.

Pentru a spori productivitatea în mine și cariere, dar și în construcții și operațiuni de manipulare, utilajele și anvelopele sunt adesea utilizate la maximum. Tehnologia exclusivă Michelin B² asigură o robustețe suplimentară zonei talonului și, prin urmare, sporește durata de utilizare a anvelopelor.

Atunci când se aplică un cuplu ridicat sau când se transportă încărcături grele, interfața anvelopă/jantă este pusă la grea încercare. Anvelopele MICHELIN cu tehnologie B² dispun de o sârmă a talonului metalică și lată, care mărește suprafața în contact cu janta. Rezistența zonei talonului este îmbunătățită și există mai puține rotații pe jantă.

Săpați mai mult, transportați mai mult: Tehnologia B² asigură un cuplu cu până la 20% mai mare*, îmbunătățind productivitatea utilajelor.

* Studiu intern comparativ cu anvelopele standard MICHELIN. Valori specifice în funcție de dimensiune.

Picto b2 technology Help and Advice

MICHELIN® Pro Line of Underground Tires – NRF Technology

Tehnologia NRF

FACEȚI FAȚĂ CONDIȚIILOR EXTREME DE EXPLOATARE DIN MINELE SUBTERANE

Rezistența la condiții dificile este îmbunătățită prin:

• 2 straturi adăugate la structura anvelopei, care conțin cabluri de nailon încrucișate încorporate în cauciuc, pentru rezistență și robustețe sporite.
• Cabluri noi în straturi, pentru o rezistență îmbunătățită la impact și o protecție mai bună împotriva oxidării.

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

PROFIL

Tehnologii de vârf pentru profilul anvelopelor, cu modele care evoluează și se adaptează pe măsură ce anvelopele se uzează, pentru a spori durata de utilizare și performanțele acestora.

Tehnologia REGENION

ADERENȚA MICHELIN, KILOMETRU DUPĂ KILOMETRU

Elemente ale benzii de rulare care se auto-regenerează, după fiecare kilometru parcurs, datorită tehnicilor de imprimare 3D în metal, oferindu-vă aderența de care aveți nevoie pe toată durata de utilizare a anvelopelor și în toate condițiile. Pe măsură ce anvelopele se uzează, apar caneluri noi, pentru o mobilitate sporită.

În 2018, cei doi ingineri Michelin care au inventat tehnologia REGENION au câștigat premiul inventatorilor din Europa la categoria industrie.

MICHELIN - Regenion technology - EN

Edito chemistry Help and Advice

MATERIALE

Tehnologii de vârf pentru profilul anvelopelor, cu modele care evoluează și se adaptează pe măsură ce anvelopele se uzează, pentru a spori durata de utilizare și performanțele acestora.

Tehnologia CARBION

LONGEVITATE MICHELIN, ZI DUPĂ ZI

Un material rezultat dintr-un proces inovator de amestecare, în care anumite componente ale profilului sunt amestecate atunci când sunt în stare lichidă, pentru a crea un material mai uniform.

Acest material sporește performanța kilometrică a anvelopei.

MICHELIN - Carbion technology - EN
MICHELIN - Silicion technology - EN

Tehnologia SILICION

MAI MULT SILICIU, PENTRU CONSUM REDUS DE CARBURANT

Prin integrarea unui procent ridicat de siliciu în cauciucul benzii de rulare, Michelin a reușit să împingă limitele rezistenței la rulare, pentru a economisi carburant fără a afecta longevitatea anvelopelor.

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

DINCOLO DE ANVELOPĂ

Cu servicii conexe sau noi tipuri de produse, inovațiile MICHELIN în ceea ce privește anvelopele permit acestora să fie mai sigure și mai durabile și asigură îmbunătățirea profitabilității.

Edito michelin x tweel ssl all terrain Construction and Industry

Tehnologia TWEEL fără aer

FĂRĂ ÎNTREȚINERE. FĂRĂ COMPROMISURI.

MICHELIN X®TWEEL™ este o unitate monobloc, completă, care cuprinde o anvelopă radială fără cameră de aer și o jantă. Banda de rulare și roata sunt îmbinate cu spițe flexibile, de înaltă rezistență, din poliuretan. Prin urmare, nu necesită verificarea presiunii și nu fac pană. Este o tehnologie care îmbunătățește substanțial disponibilitatea utilajului. De asemenea, oferă un confort de neegalat pentru operatorii de utilaje agricole și de lucrări publice (construcție sau manipulare) echipate cu anvelope pline.

Tehnologia RFID

Un cip RFID (identificare prin frecvență radio) este o componentă electronică inteligentă care recepționează și transmite semnale radio (fără fir), astfel încât un produs poate fi identificat într-un mod unic, standardizat.

Identificarea tuturor anvelopelor MICHELIN utilizând cipuri RFID miniaturale fiabile montate în anvelope, permite monitorizarea acestora pe tot parcursul duratei de utilizare, de la producție până la reciclare. Această tehnologie brevetată este promovată astfel încât să se răspândească pe scară largă în domeniul anvelopelor.

Pneu Michelin technologie

Picto rfid logo 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Background image operating advice Help and Advice

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Fiind singura parte a vehiculului în contact cu carosabilul, o anvelopă are potențialul de a furniza date specifice și detaliate pe parcursul duratei de utilizare. Folosind tehnologia RFID, Michelin a optat pentru realizarea de anvelope „inteligente”, conectându-le la un ecosistem mai larg, cu scopul de a accesa inovaţia fără limite și potențialul de a crea valoare.

Grupul Michelin va accelera conectivitatea produselor sale, pentru a conecta toate anvelopele MICHELIN, inclusiv anvelopele pentru automobile, până în 2023. În America de Nord și Europa, 90% din anvelopele MICHELIN pentru camioane sunt deja echipate cu cipuri RFID.

MICHELIN QuickScan: o tehnologie automată de diagnoză a stării anvelopelor

Un sistem fiabil, discret și inovator:

 • Monitorizarea automată a uzurii anvelopelor, cu ajutorul scanerelor magnetice
 • Funcționează în toate condițiile meteorologice (ploaie, zăpadă etc.)
 • Un sistem brevetat de Michelin (peste 15 brevete depuse)
 • Măsoară presiunea în anvelope, folosind un receptor cu frecvență radio cuplat la un scaner (funcție disponibilă din septembrie 2020)

Configurare rapidă și ușoară a vehiculului:

 • Identificarea vehiculului utilizând o etichetă RFID lipită pe șasiul vehiculului
 • Necesită numai înșurubarea pe roți a capacelor valvelor (disponibile din 2020)

Picto Quickscan michelin solution Help and Advice

Picto quickscan logoo Help and Advice

Edito quickscan michelin solution wheel Help and Advice

Un sistem universal:

 • Compatibil cu toate tipurile și mărcile de anvelope pentru camioane
 • Funcționează cu toate tipurile de vehicule grele (tractoare, remorci, camioane rigide), autocare și autobuze

O gamă de instrumente de diagnoză centrate pe nevoile dvs.:

 • Rapoarte de diagnoză proiectate împreună cu flotele de vehicule
 • Recomandări clare și precise din partea experților Michelin

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+