Tweel-ul se deformează pentru a se adapta la mediul său

Michelin X® TWEEL™ pe vehiculul Kubota

MICHELIN TWEEL : O ANVELOPĂ FĂRĂ AERDe ani de zile, anvelopele pneumatice tradiționale au fost singura opțiune pentru șoferii care caută mobilitate fiabilă și eficientă. Cu toate acestea, odată cu introducerea anvelopei fără aer, acest lucru s-a schimbat. Anvelopele Tweel reprezintă un progres tehnologic semnificativ în industria anvelopelor. Anvelopele care nu pot face pană oferă mai multe avantaje față de anvelopele tradiționale și sunt compatibile cu o gamă largă de mașini, cum ar fi mașini comerciale de tuns iarba, mini-încărcătoare (SSL) și alte echipamente ușoare de construcții, stivuitoare montate pe camioane (TMF), ATV-uri și UTV-uri, mașini de golf și utilitare, și diverse aplicații militare.

Anvelopă fără aer montată pe un vehicul de întreținere a spațiului verde KUBOTA

Anvelopa Michelin TWEEL pe teren

CE SUNT ANVELOPELE FĂRĂ AER?

Spre deosebire de anvelopele tradiționale, care sunt fabricate din cauciuc și umplute cu aer comprimat, anvelopele fără aer folosesc o bandă de rulare specială de care sunt prinse o serie de spițe flexibile pentru a susține greutatea vehiculului de deasupra.

Această evoluție a făcut posibilă crearea unei anvelope rezistente la perforare, care rulează și circulă mai degrabă ca o anvelopă pneumatică decât ca o anvelopă solidă. Anvelopa fără aer Michelin poartă numele: „TWEEL”.CE ÎNSEAMNA „TWEEL”?

Termenul „TWEEL” este denumirea specifică dată gamei de anvelope fără aer Michelin. Este un cuvânt telescopat compus din combinarea cuvintelor englezești „TYRE” („ANVELOPĂ”) și „WHEEL” („ROATĂ”). Acest concept a luat naștere în centrul de cercetare Michelin din Greenville, Carolina de Sud.

Tehnologia X Tweel focus Ajutor și Sfaturi

Tehnologia X Tweel focus Ajutor și Sfaturi

CUM FUNCȚIONAZĂ ANVELOPELE MICHELIN ȘI DIN CE SUNT FĂCUTE?

Michelin Tweel Family of Products

MICHELIN TWEEL este un ansamblu complet, dintr-o singură piesă, montat pe roți și anvelope radiale fără aer.

Componentele cheie ale acestei soluții inovatoare sunt:

  • Inelul Exterior al anvelopei cu o banda de rulare optimizată pentru o durată lungă de uzură în condiții dificile.

Rezistență mare la impact și spițe flexibile din poli-rășină, care suportă greutatea în tensiune și absorb impactul, ajutând la o călătorie mai lină și asigurând un transfer de energie care reduce saltul anvelopei.

  • Un butuc din oțel armat pentru montarea Tweel-ului pe mașină.

Această tehnologie oferă un efect de amortizare care absoarbe șocurile și vibrațiile. Inelul exterior și spițele sunt proiectate pentru a fi flexibile și deformabile, ceea ce le permite să se adapteze contururilor solului și să ofere o tracțiune, o aderență și o stabilitate excelentă.

Nu este nevoie de echipamente speciale pentru a monta ansamblul. Mai mult decât atât, odată montat, nu e nevoie să se mențină presiunea aerului.

CARE SUNT BENEFICIILE ANVELOPELOR MICHELIN FĂRĂ AER?

Anvelopele fără aer, cunoscute și ca anvelope nepneumatice (NPT), au mai multe avantaje față de anvelopele pneumatice și solide tradiționale. Iată câteva dintre principalele avantaje:

Nu trebuie menținută presiunea aerului datorită anvelopei Tweel

Fără întreținere

FĂRĂ MENTENANȚĂ

Anvelopa radială fără aer Michelin X® TWEEL™ este o singură unitate, care înlocuiește ansamblul actual al anvelopei și al roții. Nu este nevoie de echipamente complexe de montare și, odată ce sunt fixate cu șuruburi, nu există o presiune a aerului de menținut.

Bucurați-vă de maniabilitate și stabilitate datorită anvelopei Tweel

Maniabilitate și stabilitate

CONFORT ȘI STABILITATE

Transferul unic de energie în cadrul spițelor din poli-rășină ajută la reducerea „saltului” asociat cu anvelopele pneumatice și cu duritatea

obstacolelor solide, oferind în același timp un confort și caracteristici de manipulare remarcabile.

Nici o pană de cauciuc datorită anvelopei Tweel

Fără pană, fără timp de nefuncționare

FĂRĂ PANĂ, FĂRĂ TIMP DE NEFUNCȚIONARE

Anvelopa radială fără aer TWEEL este proiectată să funcționeze ca o anvelopă pneumatică, dar fără inconveniențele și timpul de nefuncționare asociate unei pene de cauciuc.

Reduceți uzura prematură a anvelopelor datorită anvelopei Tweel

O anvelopă ecologică

O ANVELOPĂ ECOLOGICĂ

Anvelopele fără aer vă vor permite să reduceți defecțiunile premature ale anvelopelor cauzate, de exemplu, de perforări ireparabile și să măriți durata de viață a benzii de rulare de 2-3 ori față de cea pneumatică*.

CE MAȘINI SUNT COMPATIBILE CU MICHELIN TWEEL?

Michelin X® TWEEL™ poate fi montat pe mașinile dumneavoastră în următoarele cinci segmente principale. În plus, anvelopele fără aer sunt deosebit de eficiente și recomandate pentru utilizare pe teren accidentat unde trebuie să mențineți aderența pentru a păstra controlul, și să nu vă faceți griji că anvelopa poate fi perforată.

Anvelopa Michelin fără aer, Tweel, pentru îngrijirea gazonului

Anvelopă radială fără aer pentru gazon

MICHELIN X® TWEEL™ TURF

Anvelope radiale fără aer pentru mașini de tuns iarba comerciale și alte utilaje de îngrijire a gazonului

MICHELIN X® TWEEL™: Anvelope fără aer pentru Vehicule utilitare (UTV-uri)

Anvelope UTV fără Aer

MICHELIN X® TWEEL™ UTV

Anvelope radiale fără aer pentru Vehicule utilitare, Quad-uri și Echipamente Militare

Anvelope Radiale fără Aer pentru  mini-încărcătoare și echipamente ușoare de construcții

MICHELIN Tweel pentru constructii ușoare

MICHELIN X® TWEEL™ SSL

Anvelope radiale fără aer pentru mini-încărcătoare și echipamente ușoare de construcții

MICHELIN X® TWEEL™ pentru Mașinuțe de golf

MICHELIN X® TWEEL™: Mașinuțe de golf și Vehicule utilitare

MICHELIN X® TWEEL™ TURF

Anvelope pentru Mașini de golf și Vehicule utilitare

Anvelopă Michelin fără aer pentru Stivuitor montat pe camion

Tweel pentru Stivuitoare montate pe camioane (TMF)

MICHELIN X® TWEEL™ TMF

anvelope pentru Stivuitoare montate pe camioane (TMF)

DESCOPERĂ CÂTEVA ANVELOPE MICHELIN DIN GAMELE TWEEL

Diferitele noastre game Tweel sunt concepute pentru a se adapta la diferitele nevoi, vehicule și mașini ale dvs., cum ar fi mini-încărcatoare, vehicule de manipulare a materialelor, vehicule utilitare (UTV), ... Descoperiți câteva dintre gamele noastre:

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE ANVELOPELE FĂRĂ AER (FAQs)

SUNT BUNE ANVELOPELE FĂRĂ AER?

Anvelopele Tweel reprezintă un progres tehnologic semnificativ în industria anvelopelor și au funcționat cu succes pe piață din 2012. Această alternativă la anvelopa traditională ne permite să luăm în considerare o mobilitate mai ecologică, o eficiență mai bună a consumului de combustibil, o anvelopă mai sustenabilă și mai ales anvelope care nu se pot perfora.

CE SE VERIFICĂ LA ANVELOPELE FĂRĂ AER?

Anvelopele fără aer, cunoscute și ca anvelope nepneumatice, sunt concepute pentru a elimina necesitatea menținerii presiunii aerului. Cu toate acestea, ca orice altă anvelopă, anvelopele fără aer necesită încă o inspecție pentru a asigura performanța și longevitatea corespunzătoare. De exemplu, uzura benzii de rulare, deșeuri și murdărie, alinierea vehiculului, capacitatea de încărcare și depozitarea.

SUNT DISPONIBILE ANVELOPELE FĂRĂ AER PENTRU MAȘINILE DE PASAGERI?

MICHELIN a dezvoltat deja un prototip pentru o anvelopă fără aer pentru autoturisme și camioane ușoare: MICHELIN UPTIS.

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE TWEEL ȘI UPTIS?

MICHELIN UPTIS (Unique Puncture-proof tire System = Sistem unic antiperforare al anvelopei) și Michelin Tweel sunt ambele tehnologii inovatoare pentru anvelope dezvoltate de Michelin, dar sunt diferite ca design și funcționalitate.

MICHELIN UPTIS este o anvelopă fără aer concepută pentru autoturisme și camioane ușoare (vehicule rutiere), în timp ce MICHELIN Tweel este adaptată la o gamă mai largă de vehicule de teren.

CÂND VOR FI DISPONIBILE ANVELOPELE MICHELIN FĂRĂ AER?

Tehnologia noastră inovatoare Michelin Tweel este disponibilă spre vânzare pe piață din 2012.

DE UNDE POT CUMPĂRA ANVELOPE TWEEL?

Puteți găsi portofoliul nostru complet de produse Tweel la dealerii noștri.

CE ESTE POLIRĂȘINA?

Acesta nu este același tip de poliuretan pe care îl găsiți în mod normal pe piață. Polirășina este poliuretan structural. Este special formulat pentru această aplicație.

SUNT ANVELOPELE RADIALE TWEEL FĂRĂ AER ÎNTĂRITE CA ANVELOPELE RADIALE?

Michelin a adaptat procesele tehnice de întărire din anvelopele sale de înaltă performanță pentru a fi utilizate în producția de Anvelope radiale fără aer TWEEL®. În plus, Michelin a dezvoltat procese brevetate de turnare, injectare și lipire pentru Produsele TWEEL®.

ANVELOPA RADIALĂ TWEEL FĂRĂ AER A CÂȘTIGAT PREMII?

Din 2012, anvelopa TWEEL® Airless Radial și co-inventatorii săi au primit peste 15 premii.

  • Un premiu de argint la categoria Transport a fost acordat pentru MICHELIN® X®TWEEL® SSL pe 26 aprilie 2013 de către Edison Awards 2013. Din cele 7 156 de cereri primite, 131 de finaliști au fost selectați de către Comitetul Edison Awards. MICHELIN® X® TWEEL® a fost unul dintre cei 42 de câștigători, care au reprezentat 12 categorii și simbolizează persistența și excelența personificate de Thomas Alva Edison.
  • MICHELIN® X®TWEEL® SSL a fost selectat ca unul dintre cele mai bune 50 de produse noi ale contractorilor din 2013 de către cititorii revistei Equipment Today, fiind unul dintre cele mai inovatoare produse din industrie în anul respectiv.
  • În ianuarie 2014, Equipment World a desemnat unul dintre cele „cinci produse care schimbă jocul” în construcții din 2013 pentru Premiile pentru inovații din 2014. MICHELIN® X® TWEEL® SSL a fost desemnat ca fiind unul dintre cei cinci câștigători.
  • Dr. Tim Rhyne, cercetător senior la Michelin Americas Research and Development Corporation, a fost selectat de editorii de la Engineering News-Record (ENR) ca fiind primul din cei 25 Newsmakers ai anului 2014 pentru munca sa la revoluționarul MICHELIN ® TWEEL® tehnologia anvelopelor radiale fără aer din aprilie. Premiul recunoaște indivizii „cu pasiunea, determinarea și curajul de a face față celor mai dificile provocări și de a face lumea noastră un loc mai bun”.
  • În iunie 2014, Michelin North America, Inc. a primit un Manufacturing Leadership Award la categoria Product Leadership la Manufacturing Leadership Awards 2014 pentru MICHELIN® X® TWEEL® SSL din partea Consiliului Frost & Sullivan’s Manufacturing Leadership. Premiile au fost prezentate în 11 categorii și celebrează companiile și persoanele care modelează viitorul producției globale. Aceștia recunosc proiectele remarcabile întreprinse și finalizate de companiile producătoare. Potrivit Manufacturing Leadership Community, câștigătorii premiilor se remarcă prin faptul că „îmbrățișează inovația revoluționară și răspund clienților cu o agilitate de neegalat”. Premiul Product Leadership, una dintre cele mai competitive categorii, recunoaște companiile care au introdus produse noi complet diferite de cele existente care extind sau deschid noi piețe. Câștigătorul premiului demonstrează capacitatea de a genera idei noi care duc la lansarea de produse noi ce schimbă piețele și creează piețe noi.
  • În martie 2015, Michelin Tweel Technologies a primit premiul John Deere „Inovația anului” pentru MICHELIN® X® TWEEL® TURF. Premiul este acordat unui grup select de furnizori care au demonstrat că au inovat un produs sau serviciu pe care îl oferă John Deere. Selecția de premii se bazează pe patru factori: creativitate, fezabilitate, colaborare și impact final. John Deere a creat premiile pentru inovarea furnizorilor în 2010 pentru a promova inovația în baza de aprovizionare a companiei și pentru a recunoaște furnizorii care gândesc creativ.
  • În octombrie 2015, MICHELIN® X® TWEEL® TURF™ a primit o Mențiune de Onoare la categoria Auto/Transport în cadrul Concursului de Design 2015 „Creați Viitorul". Ales din peste 1 150 de idei de produse noi trimise din 60 de țări, cei 22 de câștigători și mențiunile de onoare au fost evaluate în funcție de inovație, manufacturabilitate și comercializare în șapte categorii. Lansat în 2002 de editorii revistei NASA Tech Briefs pentru a ajuta la stimularea și recompensarea inovației în inginerie, evenimentul anual de Design, Concursul „Creați Viitorul" a atras peste 10 000 de idei de design de produse de la ingineri, antreprenori și studenți din întreaga lume. Peste 55 de membrii ai juriului din întreaga lume care fac parte din comitetul editorial de cititori ai revistei și sponsori ai concursului au analizat propunerile în categoriile Aerospațial și Apărare, Auto/Transport, Produse de larg consum, Electronice, Mașini/Automatizare/Robotică, Produse medicale și Tehnologii sustenabile.
UNDE ȘI CÂND A FOST INVENTAT TWEEL? ȘI DE CINE?

În timpul prânzului, la sfârșitul anilor 1990, în Greenville S.C., Dr. Tim Rhyne, împreună cu colegul inginer de la Michelin și co-inventatorul Steve Cron, au avut ideea de a provoca tehnologia anvelopelor pneumatice și de a explora concepte noi și revoluționare pentru această componentă esențială a mobilității. Brevetele au început să fie eliberate pe diferite aspecte ale conceptului în 1999, 2000 și 2003.

CÂND A INTRODUS MICHELIN PRIMUL PROTOTIP?

În deceniul următor, inginerii au lucrat cu sârguință la diferite prototipuri ale anvelopei radiale TWEEL® Fără aer și, în 2005, produsul a fost prezentat în cele din urmă la Salonul Auto Internațional din America de Nord din Detroit, Michigan, pe scaunul cu rotile iBOT și Segway Concept Centaur Human Transporter. Lansarea comercială a anvelopei X® TWEEL® SSL pentru mini-încărcătoare a avut loc în iulie 2012.

CÂT DUREAZĂ ANVELOPELE FĂRĂ AER?

Compuși de înaltă performanță și o suprafață de contact eficientă concepută pentru a oferi o durată lungă de uzură, care este de 2-3 ori mai mare decât cea a unei anvelope pneumatice la aceeași adâncime a benzii de rulare.

POATE FI REPARATĂ ANVELOPA TWEEL (SPIȚĂ DEFORMATĂ, LIPIRE DE INELUL EXTERIOR)?

Un tehnician poate repara spițele parțial rupte prin estomparea vârfului fisurii din poliuretan pentru a opri propagarea ulterioară a fisurii, iar odată reparată, acest lucru poate dubla durata de viață a spiței rupte sau tăiate.

contact-us-white
Sunteți interesat? Contactaţi-ne!

Doriți mai multe informații despre anvelopele fără aer? Ați fost convins să treceți la Tweel? Contactaţi-ne!

UPTIS: anvelope MICHELIN fără aer în vehiculele La Poste

Prototipul MICHELIN UPTIS

UPTIS: anvelope MICHELIN fără aer în vehiculele La Poste

Prototipul MICHELIN UPTIS

Căutați informații despre prototipul UPTIS?
Căutați informații despre prototipul UPTIS?

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+