mag3 toptips header

3 sfaturi importante pentru a evita o defecțiune pe șosea

Publicat la data 17 octombrie 2021 - 5 minut(e) de lectură

Orice șofer de camion care s-a confruntat cu o defecțiune pe șosea știe că acest lucru este stresant, costisitor și consumă timp ౼ însă poate fi, de asemenea, evitat!

 

O reparație pe șosea poate costa de patru ori mai mult ca una efectuată într-un garaj! Șoferii trași pe marginea drumului trebuie să aștepte după o mașină de remorcat (timp pierdut), după piese (mai mult timp pierdut) și să aștepte o reparație de urgență (și mai mult timp pierdut!). În plus, camioanele și mărfurile transportate sunt ținute în loc ౼ o lovitură dură pentru profitul dumneavoastră. 


Iată 3 sfaturi pentru a economisi timp și bani!

 

michelin site blocs texte astuces

 

Planificați în avans

Cu un pic de întreținere preventivă, puteți economisi până la 50%* la reparații, puteți îmbunătăți siguranța generală și puteți prelungi durata de viață a flotei dvs.

Instruiți-vă șoferii și tehnicienii să se asigure că vehiculele sunt „pregătite pentru șosea” înainte și după fiecare cursă. Verificarea daunelor vizibile și a presiunii anvelopelor înainte și după cursă este benefică nu numai pentru economia de carburant și uzura generală, dar poate preveni și o explozie de anvelopă, care constituie până la 25%* din cazurile de defecțiuni. 

Întreținerea preventivă include, de asemenea, verificarea vizuală a altor aspecte cheie, cum ar fi:

  • oglinzi, 
  • ștergătoare, 
  • parbrize, 
  • frâne, 
  • ulei,
  • nivel agent de răcire motor, 
  • lumini

pentru a identifica problemele minore înainte ca acestea să devină majore.
Programarea reparațiilor și a reglajelor în afara programului de lucru poate reduce și mai mult timpul de inactivitate.

michelin site blocs texte astuces2 ro

 

Fiți atenți la semne

Deși nu toate defecțiunile pot fi prevenite, multe pot fi. Învățați-vă echipa să fie atentă la semne cheie când se află pe șosea. De exemplu, luminile care clipesc la ralanti ar putea semnala o problemă la alternator sau baterie sau supraîncălzirea ar putea semnala defecțiuni la radiator, care, dacă nu sunt remediate, ar putea conduce la probleme grave ale motorului. Uneori semnalele pot consta în simpla clipire a indicatorului luminos de „verificare ulei”. 

Deși este simplu să amânați totul pe mâine, scurgerile de ulei pot cauza defectarea motoarelor sau pot arde alte componente ale vehiculului.

 

michelin site blocs texte astuces3 ro

 

Pregătiți un plan

Chiar și cele mai bine întreținute camioane se pot defecta, prin urmare, este esențial ca şoferii dvs. să știe ce trebuie să facă atunci când rămân pe marginea drumului. Siguranța șoferului de camion și a traficului are importanță maximă. Șoferii ar trebui să știe pe cine să sune, cum să blocheze roțile sau cum să securizeze în alt fel camionul propriu-zis și să fie familiarizați cu protocolul de siguranță la marginea drumului.

Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, procedurile de întreținere preventivă devin, de asemenea, din ce în ce mai populare. Această abordare a întreținerii bazată pe date se bazează pe senzorii de la bord și pe sisteme digitale avansate pentru a detecta în mod automat problemele înainte să apară, pentru a comanda piese în prealabil, pentru a planifica mai bine reparațiile și pentru a aloca mai bine timpul tehnicienilor și al șoferilor.

Indiferent dacă flota dvs. se bazează pe senzori sau pe propriile simțuri, rezultatul este același: anticiparea problemelor de întreținere va minimiza defecțiunile și vă va menține camioanele pe șosea!

 

 

 

mag3 toptips highlight

 

 

Michelin ONCall: serviciul pentru defecțiuni de anvelope

Deoarece nu ar trebui să vă lăsați niciodată clienții să aștepte, nimic nu ar trebui să vă țină flota în loc.

Descoperiți serviciul nostru pentru defecțiuni de anvelope dedicat camioanelor, care combină simplitatea, viteza și eficiența. În cazul unui incident pe șosele europene, un simplu apel sau clic pune totul în mișcare!

 

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+