microsoftteams image 9

Din 1940 până la 1970: cele mai impresionante inovații Michelin

Publicat la data 1 iunie 2023 - 2 minut(e) de lectură

Încă de la înființarea sa, în 1889, de către frații francezi André și Edouard Michelin, compania Michelin a lucrat întotdeauna în parteneriat cu transportatorii. Are o istorie îndelungată de inovație, consiliere și sprijin pentru parcurile auto mici și mijlocii, pentru a le oferi soluții eficiente și de lungă durată în materie de anvelope. Descoperiți inovațiile uimitoare care au marcat sectorul transportului rutier între anii 1940 și 1970.

Din 1940 până la 1970: cele mai impresionante inovații Michelin

Michelin se mândrește cu o tradiție îndelungată în serviciile de consiliere și sprijinire a parcurilor auto, oferind soluții din ce în ce mai eficiente și de durată privind anvelopele.

Urmați-ne într-o călătorie în timp pentru a descoperi cele mai memorabile inovații!


În anii '40, Michelin a inovat continuu. Anvelopa cu straturi radiale, cunoscută sub numele de Radial X, a fost considerată o tehnologie revoluționară pentru anii următori.

În anii '50, anvelopa cu cablu de oțel era cea preferată de transportatori.

Michelin a adus încă o inovație la sfârșitul anilor '60 cu seria Pilot 80. A fost prima anvelopă cu profil redus pentru camioane.

Anii '70 s-au încheiat cu o ultimă inovație: anvelopele fără cameră cu dublu X, care au simplificat foarte mult operațiunea de montare și demontare a anvelopelor. O economie de timp mai mare înseamnă o productivitate mai mare!

Vom aprofunda mai multe în curând, în următoarele episoade!

SURSE

© Collection du Patrimoine Historique Michelin

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+