header hd

White transporter driving inside the city

Furgonetă: 4 criterii pentru o alegere mai durabilă a anvelopelor

Publicat la data 1 martie 2023 - 2 minut(e) de lectură

În zilele noastre, industria transporturilor are un impact major asupra mediului. Și anvelopa are un rol important: analizele ciclului de viață al anvelopelor arată că cea mai mare parte a impactului asupra mediului este legată de faza de utilizare. Haideți să aflăm împreună care sunt factorii pe care trebuie să îi analizați când alegeți o anvelopă pentru furgonete.

Stéphane Lam, Manager Marketing Produs pentru Linia de business Transport Urban Michelin, ne spune mai multe.

stephanelam

Stéphane Lam, Manager Marketing Produs pentru Linia de business Transport Urban Michelin

Criteriul 1 - Longevitate

Cu cât o anvelopă durează mai mult, cu atât se uzează mai încet și generați mai puține deșeuri.

În medie, anvelopa MICHELIN Agilis CrossClimate se poate lăuda cu un kilometraj mai mare cu cel puțin 25% decât alte anvelope de vară și de iarnă ale principalilor concurenți și cu 39% decât principalele produse concurente all-season (1,2,3).

Pentru a îmbunătăți kilometrajul anvelopelor, producătorii pregătesc deja următorul nivel: anvelopele conectate.

Într-adevăr, aceste anvelope vor permite mentenanța predictivă, întârziind astfel scoaterea din uz a anvelopelor. Așadar, pe scurt, vor dura mai mult.

În curând, anvelopele inteligente conectate, utilizate deja în sectorul camioanelor, vor fi disponibile și pentru autoutilitare și camioane ușoare.

Criteriul 2: Rezistența la rulare și compatibilitatea cu vehiculele electrice

Deoarece se preconizează că vânzările de vehicule noi cu motoare cu combustie internă vor înceta în Europa în 2035, Michelin studiază anvelope inovatoare pentru camioane ușoare care sunt compatibile cu trecerea la vehiculele electrice.
Greutatea suplimentară a bateriilor, cuplul motorului electric și frânarea regenerativă: toți acești factori accelerează uzura anvelopelor.

De aceea, este esențial să alegem anvelope cu o bună rezistență la rulare*, care să optimizeze autonomia vehiculului, menținând în același timp performanțele corespunzătoare de conducere și de siguranță, indiferent de condițiile de rulare.

* Este rezistența pe care o întâmpină anvelopele atunci când rulează pe o anumită suprafață. Cauzele principale ale acestei rezistențe sunt deformarea anvelopelor, rezistența aerodinamică și frecarea cu solul.

Criteriul 3: Robustețe

În mediile urbane dificile, unde furgonetele sunt utilizate intensiv, impactul asupra anvelopei este frecvent. Cu toate acestea, o anvelopă robustă va rezista mai bine la impact și, prin urmare, se va evita scoaterea prematură din uz.

În acest domeniu, Michelin a fost pionier în proiectarea unor protecții întărite de flanc în gama sa specială pentru furgonete, MICHELIN Agilis.

Criteriul 4: O anvelopă all-season

În Europa, gama de anvelope disponibile în segmentul de camioane ușoare și autoutilitare era, până acum, repartizată în funcție de două anotimpuri principale: vara și iarna.
În 2018, Michelin a lansat în premieră anvelopa MICHELIN Agilis CrossClimate, o anvelopă all-season fără compromisuri.

Provocarea a fost să oferim o anvelopă versatilă, perfect adaptată pentru toate anotimpurile. Obiectivele propuse erau:

- să se comporte bine pe teren umed,
- să optimizeze frânarea și accelerația pe drumurile înzăpezite,
- să ofere longevitate și kilometraj bune,
- să fie suficient de robustă, în special la nivelul flancurilor, pentru a rezista la o utilizare urbană agresivă.
În plus, Grupul Michelin valorifică caracteristicile dezvoltate la gamele de anvelope pentru autobuze, integrând scuturi protectoare groase unice de-a lungul flancurilor, în gamele sale recente de anvelope pentru camioane ușoare comerciale (Commercial Light Truck - CLT).

Anvelopa MICHELIN Agilis CrossClimate integrează multe inovații care sporesc siguranța, manevrabilitatea și longevitatea, păstrând în același timp performanțe echilibrate pentru a evita creșterea consumului de combustibil, fie pe camioanele ușoare, fie pe autoutilitare.

Pe lângă aceste obiective ecologice, producătorii caută noi soluții durabile. Grupul Michelin și-a propus ca, până în 2030, să utilizeze 40% materiale durabile în toate componentele anvelopelor pe care le produce și 100% materiale durabile până în 2050. În compoziția anvelopelor vor intra treptat materiale reciclate, din surse biologice și regenerabile.

Surse

(1) Teste de longevitate realizate de Centrul de testare DEKRA la solicitarea Michelin, în 2017, pentru dimensiunea 235/65 R16C 115/113 R, pe Mercedes-Benz SPRINTER, în comparație cu produsele concurente premium de vară, iarnă și all-season (VARĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42 760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29 660 km), IARNĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32 863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33 009 km); ALL SEASON MICHELIN Agilis CrossClimate (47 702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21 396 km), PIRELLI Carrier™ All Season 30 467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons 29 790 km))​

Test de longevitate realizat în condiții medii de utilizare reală (D50) cu rulare de 10 000 km și extrapolare longevitate la 1,6 mm. ​

(2) - longevitate - Teste de longevitate realizate de Centrul de testare DEKRA la solicitarea Michelin, în 2017, pentru dimensiunea 235/65 R16C 115/113 R, pe Mercedes-Benz SPRINTER, în comparație cu produsele concurente premium de vară, iarnă și all-season (VARĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 145 km), BRIDGESTONE Duravis 660 (42 760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29 660 km), IARNĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50 412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32 863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33 009 km), MULTI-SEZON: MICHELIN Agilis CrossClimate (47 702 km) CONTINENTAL VanContact™ 4Season (21 396 km), PIRELLI Carrier™ All Season (30 467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29 790 km)).​

Test de longevitate realizat în condiții medii de utilizare reală (D50) cu rulare de 10 000 km și extrapolare longevitate la 1,6 mm. ​

(3) - longevitate - Studiu intern Michelin realizat sub supravegherea Centrului de testare DEKRA (pista Narbonne) în perioada decembrie 2020- februarie 2021, pentru dimensiunea 235/65R16C 115/113 R, pe Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29 789 km) în comparație cu BRIDGESTONE Duravis All Season (22 023 km).

Test de longevitate realizat în condiții medii de utilizare reală (D50) cu rulare de 9 421km km și extrapolare longevitate la 1,6 mm

Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și meteo

Alăturați-vă comunității!

Abonaţi-vă acum la newsletter-ul nostru!

Vă rugăm să adăugați adresa de e-mail info.eu@michelin.com în agenda dvs. sau în lista de expeditori siguri. Acest lucru asigură faptul că e-mailurile noastre vor ajunge și în viitor la dumneavoastră.

Abonați-vă acum la newsletter-ul nostru și participați automat la concurs!

Vă rugăm să adăugați adresa de e-mail info.eu@michelin.com în agenda dvs. sau în lista de expeditori siguri. Acest lucru asigură faptul că e-mailurile noastre vor ajunge și în viitor la dumneavoastră.

Aici veți găsi condițiile de participare pe care se vazează concursul.

Sunteți...
Transportator Dealer de anvelope Altul
common.error.invalidField:This field is invalid
1-10 11-20 21-50 51+ Nu sunt utilizator final
common.error.invalidField:This field is invalid
common.error.invalidField:This field is invalid
common.error.invalidField:This field is invalid


Prin transmiterea adresei de e-mail şi apăsarea butonului de abonare, declaraţi că aţi citit Termenii şi Condiţiile şi Politica de prelucrare a datelor. Michelin Romania S.A. prelucreaza datele dvs. cu caracter personal, independent faţă de orice altă abonare din orice altă platformă, pentru (i) a vă gestiona abonamentul la buletinul informativ sau la ofertele comerciale Michelin [produse noi, promoții, noutăți etc.] (ii) şi a măsura performanţa campaniilor noastre şi a analiza interacţiunile dvs. cu comunicările noastre. Datele dvs. pot fi partajate cu alte companii identificate din Grupul Michelin pentru a vă cunoaşte mai bine şi a vă personaliza experienţa pe care o pot oferi companiile Michelin şi pentru a vă trimite oferte de marketing. Vă puteţi gestiona oricȃnd preferinţele de comunicare sau puteţi să vă dezabonaţi folosind link-ul inclus ȋn toate e-mail-urile noastre. Pentru a vă exercita dreptul de acces, dreptul de ştergere sau alte drepturi, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: dataprivacy_euc@michelin.com. Pentru mai multe detalii puteţi accesa politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+