wave5 used truck header

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un camion rulat

Publicat la data 29 septembrie 2022 - 2 minut(e) de lectură

Cumpărarea unui camion rulat poate implica mult timp și poate fi o provocare. De unde să începem? Ce să căutăm? Am rugat-o pe Heike Dietrich să ne spună câteva secrete ale experților ౼ și în calitate de director al Departamentului de vehicule rulate al firmei MAN din Germania, știe bine ce este de făcut pentru a da o nouă viață unui camion de calitate

wave5 used truck img1

Heike Dietrich, directoarea Departamentului de vehicule rulate al firmei MAN din Germania

sfatul 1

Cumpărați de la un furnizor de încredere

Veți evita multe bătăi de cap și probleme dacă achiziționați un camion de la un producător de echipamente originale care vă oferă un angajament și o certificare privind calitatea, cum ar fi MAN. Lăsați inspecțiile în seama experților ౼ tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți specificațiile! Camioanele rulate MAN din categoria certificată TopUsed sunt însoțite de o garanție fiabilă. De exemplu, camioanele care obțin ratingul intern de 3 stele (CCT, pentru Checked, Certified, Trusted - verificat, certificat, fiabil) îndeplinesc următoarele criterii:

• Vehiculele nu au o vechime mai mare de 4 ani
• Kilometrajul este sub 500 000 km
• Banda de rulare a anvelopelor este de cel puțin 6 mm
• Include garanția MAN TopUsed pentru sistemul de propulsie
• Verificări tehnice extinse efectuate de către experți
• Inspecția tehnică realizată recent conform legii
• Recondiționare de nivel premium, inclusiv toate reparațiile și serviciile necesare

sfatul 2

Pregătiți-vă camionul pentru trafic

  • Dacă decideți să cumpărați un autocamion care nu este certificat, va trebui să efectuați anumite verificări pentru a fi siguri că este gata de a rula în trafic Asigurați-vă că ați verificat următoarele elemente:

  • • Avarii tehnice: intrați în „creierul“ sau sistemul camionului pentru a analiza eventualele probleme tehnice cu ajutorul unui instrument de diagnosticare specific producătorului
    • Daunele de utilizare: uzura, cum ar fi frânele, reparații ale scaunelor etc.
    • Daune de impact: zgârieturi, lovituri și alte daune cauzate de impact
    • Piese lipsă: înlocuirea elementelor detașabile, cum ar fi dispozitivele de blocare a roților și ștergătoarele de parbriz

sfatul 3

Nu uitați de anvelope

Nu vă lăsați tentat de reducerile de preț propuse pentru a accepta anvelopele uzate. Anvelopele necesită o atenție deosebită, deoarece anvelopele uzate reprezintă un risc de siguranță la fel de mare ca oricare altul! Aceeași recomandare se aplică și la alegerea anvelopelor în funcție de utilizarea dumneavoastră specifică. Cumpărarea unui vehicul deja echipat cu anumite anvelope și utilizarea acestuia în scopuri total diferite poate fi dezamăgitoare și chiar periculoasă! Înainte de a vă angaja definitiv prin semnătură, asigurați-vă că verificați banda de rulare, presiunea, tipul și starea generală a anvelopelor. Dacă achiziționați de la un producător consacrat, veți fi mulțumit să aflați că acesta garantează vânzarea vehiculelor cu anvelope controlate. Pentru a acorda un rating de trei stele, de exemplu, MAN se asigură că adâncimea benzii de rulare este de cel puțin 6 milimetri.

sfatul 4

Rămâneți pe loc!

În sens propriu! Pandemia a propulsat o tendință puțin cunoscută: vizitele virtuale. Întreaga gamă de camioane rulate de la MAN este disponibilă pe site-ul web oficial al companiei. Așadar, parcurgeți o listă și accesați turul video pentru a vedea interiorul și exteriorul fiecărui camion. La finalul procesului, puteți programa o vizită finală în persoană sau pur și simplu puteți solicita livrarea camionului. Și nu vă temeți ౼ sunteți protejat prin certificări la nivel european, o serie de garanții, contracte R&M și garanție de funcționare, precum și servicii digitale.


Alăturați-vă comunității!

Abonaţi-vă acum la newsletter-ul nostru!

Vă rugăm să adăugați adresa de e-mail info.eu@michelin.com în agenda dvs. sau în lista de expeditori siguri. Acest lucru asigură faptul că e-mailurile noastre vor ajunge și în viitor la dumneavoastră.

Abonați-vă acum la newsletter-ul nostru și participați automat la concurs!

Vă rugăm să adăugați adresa de e-mail info.eu@michelin.com în agenda dvs. sau în lista de expeditori siguri. Acest lucru asigură faptul că e-mailurile noastre vor ajunge și în viitor la dumneavoastră.

Aici veți găsi condițiile de participare pe care se vazează concursul.

Sunteți...
Transportator Dealer de anvelope Altul
common.error.invalidField:This field is invalid
1-10 11-20 21-50 51+ Nu sunt utilizator final
common.error.invalidField:This field is invalid
common.error.invalidField:This field is invalid
common.error.invalidField:This field is invalid


Prin transmiterea adresei de e-mail şi apăsarea butonului de abonare, declaraţi că aţi citit Termenii şi Condiţiile şi Politica de prelucrare a datelor. Michelin Romania S.A. prelucreaza datele dvs. cu caracter personal, independent faţă de orice altă abonare din orice altă platformă, pentru (i) a vă gestiona abonamentul la buletinul informativ sau la ofertele comerciale Michelin [produse noi, promoții, noutăți etc.] (ii) şi a măsura performanţa campaniilor noastre şi a analiza interacţiunile dvs. cu comunicările noastre. Datele dvs. pot fi partajate cu alte companii identificate din Grupul Michelin pentru a vă cunoaşte mai bine şi a vă personaliza experienţa pe care o pot oferi companiile Michelin şi pentru a vă trimite oferte de marketing. Vă puteţi gestiona oricȃnd preferinţele de comunicare sau puteţi să vă dezabonaţi folosind link-ul inclus ȋn toate e-mail-urile noastre. Pentru a vă exercita dreptul de acces, dreptul de ştergere sau alte drepturi, ne puteţi contacta la adresa de e-mail: dataprivacy_euc@michelin.com. Pentru mai multe detalii puteţi accesa politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+