header 1

Diferența între adevăr și ficțiune: adevărul despre recanalarea anvelopelor de camion

Publicat la data 22 februarie 2024 - 3 minut(e) de lectură

Pentru a clarifica orice concepție greșită, haideți să explorăm de ce recanalarea anvelopelor soluționează provocările economice și de mediu ale majorității companiilor de transport, inclusiv cele ale operatorilor de flote mici. Managerul de date privind performanța produselor de la Michelin, Corentin Berger, și Managerul categoriei de produse, Pierre Montel, ne oferă mai multe informații.

Anvelopele recanelabile au o durată de viață limitată.

fals

cta true false button false ro

Recanelarea poate crește potențialul de kilometraj atât al anvelopelor noi MICHELIN, cât și al anvelopelor reșapate MICHELIN Remix® cu o medie de 25%. Procesul de recanelare este o etapă crucială în optimizarea kilometrajului anvelopelor dvs. și utilizarea întregului potențial al acestora.

Recanalarea anvelopelor de camion ajută la deblocarea unor economii considerabile. Când este efectuată pe o anvelopă MICHELIN la prima viață (odată ce atinge 2-4 mm din adâncimea rămasă a benzii de rulare) și din nou pe o anvelopă MICHELIN Remix, oferă o creștere combinată cu 50% a performanței kilometrice.

Durata de viață a anvelopei

durata de viață a anvelopei - nou

Prin prelungirea duratei de viață a anvelopelor noi MICHELIN și a anvelopelor reșapate MICHELIN Remix cu 25% fiecare, economisiți o bandă de rulare la fiecare patru recanelări efectuate.

 

Recanelarea anvelopelor de camion oferă economii reale de costuri.

foarte adevarat

cta true false button very true ro

De-a lungul vieții sale, rezistența scăzută la rulare a anvelopei permite reducerea consumului de combustibil și, prin urmare, a emisiilor de CO2. Recanelarea se efectuează atunci când anvelopa are cea mai scăzută rezistență la rulare, permițându-vă să economisiți până la 5% din consumul de combustibil(1). Anvelopele recanelate oferă, de asemenea, o performanță suplimentară de 25% de kilometri în plus în cea mai eficientă stare a anvelopei din punctul de vedere al consumului de combustibil.

rezistența la rulare a anvelopelor

rezistența la rulare nou

 

Cum să măsurați cu ușurință impactul asupra flotei dvs.?

La Michelin, vă putem ajuta să calculați date precum economiile de materii prime, economiile de combustibil și, prin urmare, economiile de CO2, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile economice și de mediu ale recanalării și/sau reșapării anvelopelor dumneavoastră.

 

 

Anvelopele de camion recanelate oferă mai puțină siguranță.

 

fals

cta true false button false ro

Practica recanelării constă în tăierea noilor caneluri în straturile existente de cauciuc de bază care sunt încorporate standard în anvelopele MICHELIN noi și Remix, folosind o unealtă specializată de recanelare. Acest lucru mărește adâncimea benzii de rulare a anvelopei, astfel încât să puteți recăpăta aderența și să conduceți în deplină siguranță. Pe teren umed, aderența și tracțiunea unei anvelope recanelate se îmbunătățesc cu aproximativ 10% în comparație cu aceeași anvelopă când este uzată(2).

 

Pot să recanalez orice anvelopă de camion.

adevărat

cta true false button true but ro

Anvelopele recanelabile MICHELIN sunt marcate pe peretele lateral cu simbolul «U» sau cu cuvintele « REGROOVABLE » («RECANELABILE»). Michelin recomandă ca recanelarea să fie efectuată atunci când mai rămân 2-4 mm de suprafață de rulare. Toate anvelopele MICHELIN au un șanț de recanelare în centrul indicatoarelor de uzură a benzii de rulare, pentru a permite să se efectueze o recanelare de înaltă calitate. Este esențial ca recanelarea să fie efectuată de un profesionist în conformitate cu recomandările noastre.

Deși Michelin recomandă recanelarea anvelopelor de direcție pentru autobuze și camioane, unele țări nu acceptă utilizarea anvelopelor recanelate pe puntea din față.

 

Monitor the wear indicator of your truck tyre

What a wear indicator looks like ?


Descărcați MyTechExpert

descărcați aplicația 1

 

Recanelarea este bună pentru mediu.

foarte adevarat

cta true false button very true ro

Recanelarea anvelopelor le prelungește durata de viață în starea lor cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil. Practica recanelării înseamnă că puteți reduce emisiile de CO2 cu până la 1,1 kg/100 km pe axă(3).

Recanelarea înseamnă, de asemenea, mai puține deșeuri, deoarece sunt utilizate mai puține materii prime având în vedere că durata de viață a anvelopei este prelungită. De asemenea, limitează emisia de particule de uzură, care sunt mai frecvente la anvelopele noi.

 

Recanelarea anvelopelor este dificil de organizat.

fals

cta true false button false ro

Pentru a evita oprirea vehiculului în timpul recanelării, vă recomandăm să păstrați în stoc ansambluri montate pentru a optimiza funcționarea. Este nevoie de aproximativ 2,5 ore pentru recanelarea a patru anvelope. Iar munca poate fi efectuată profesional pentru dvs. de către dealerul local.

Sunt disponibile modele specifice de recanelare pentru fiecare anvelopă pentru a vă ghida operațiunile de recanelare. Recanelarea anvelopelor oferă un plus de aderență și tracțiune, optimizând potențialul de kilometraj al anvelopei și reducând consumul de combustibil.

Sunteți gata să vă testați cunoștințele despre anvelopele reșapate?

Nu vă lăsați păcăliți de ideile preconcepute și citiți articolul nostru pentru a afla mai multe despre reșapare.

Surse:

(1) Reducere cu 5,6% a consumului de combustibil: un studiu intern Michelin realizat la Ladoux (Franța) în mai 2021, sub supravegherea DEKRA, care compară noile anvelope MICHELIN X® LINETM ENERGYTM Z2 și D2 315/70 R 22,5 cu aceleași anvelope recanelate (R 5 mm). Rezultatele pot varia în condițiile reale de utilizare și în funcție de condițiile meteorologice, tipul de drum, dimensiunea anvelopei și stilul de condus.
(2) Studiu intern Michelin în 2010 în Ladoux pe o cale de beton lustruit. Rezultatele pot varia în condițiile reale de utilizare și în funcție de condițiile meteorologice, tipul de drum, dimensiunea anvelopei și stilul de condus.
(3) Studiu Michelin efectuat pe 1 milion de anvelope prevăzute pentru reșaparea Michelin Remix în 2008 și 2009. Diferența de omologare dintre anvelopele reșapate recanelate și anvelopele reșapate necanelate este sub 0,2%.
(4) Compusul benzii de rulare și modelul anvelopelor MICHELIN Remix sunt în mare parte aceleași cu cele utilizate pentru anvelopele MICHELIN noi. 90% din gama de anvelope MICHELIN Remix utilizează aceeași matriță și aceleași materiale ca anvelopele MICHELIN noi, ceea ce poate duce la o performanță echivalentă între anvelopele MICHELIN Remix și anvelopele Michelin noi. Evaluări interne efectuate de Centrul de Cercetare și Tehnologie Michelin pe baza mărturiilor clienților colectate în Europa din 2015.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+