header energy saving

Reduceți consumul de combustibil folosind anvelope care economisesc energie

Publicat la data 6 iunie 2024 - 3 minut(e) de lectură

Mizele economice și de mediu pun mai multă presiune asupra flotelor pentru a-și pune la punct strategia pentru anvelope. Cu inflația încă la un nivel înalt, reducerea consumului de energie devine o prioritate. Michelin a creat două game de anvelope pentru uz regional și pe distanțe lungi care economisesc energie, pentru a ajuta flotele să-și controleze costurile cu energia. François Le Hen, director de marketing al produselor, ne spune mai multe despre asta.

 

François Le Hen Director de Marketing al Produselor

francois le hen

François Le Hen Director de Marketing al Produselor

 

Ați putea detalia modul în care contextul economic și de mediu afectează consumul de energie al flotei?

În primul rând, Covid-19 a provocat inflație și a perturbat economia globală. În al doilea rând, contextul politic din 2022-2023 a ridicat nivelul provocărilor existente, făcând imprevizibile prețurile energiei (combustibil, gaz și electricitate). Apoi, există o penurie de șoferi din cauza schimbării așteptărilor șoferilor de vehicule grele de marfă cu privire la condițiile lor de muncă și alți factori locali. În cele din urmă, eforturile de îmbunătățire a sustenabilității industriei transportului rutier înseamnă că multe întreprinderi trebuie să își adapteze flotele de vehicule pentru a reduce impactul asupra mediului.

 

Cum afectează acest context flotele de vehicule grele de marfă?

Într-un mediu de afaceri atât de volatil, flotele se confruntă cu marje de profit mai mici și trebuie să fie vigilente în gestionarea costurilor pentru a păstra controlul și pentru a lua decizii informate. Atunci când își actualizează flotele de camioane, companiile trebuie să țină cont de cele mai recente standarde, ceea ce înseamnă cumpărarea de vehicule mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Trebuie să se monitorizeze îndeaproape toate datele de gestionare a flotei, cum ar fi informațiile despre încărcare și telematica vehiculului, pentru a determina consumul precis de combustibil per șofer și vehicul. Aceste informații pot fi apoi utilizate pentru a determina acordarea unor eventuale bonusuri pentru consumul de combustibil sau pentru a oferi șoferilor lor instruire pentru a conduce ecologic, după caz.

În plus, flotele trebuie să acorde prioritate întreținerii predictive pentru a preveni avariile costisitoare, pentru a optimiza cheltuielile cu anvelopele și pentru a recanela și reșapa anvelopele în vederea micșorării costurilor de funcționare.

Cum ajută anvelopele cu rezistență scăzută la rulare flotele să își reducă consumul de energie?

 

Este important să înțelegem de la început că astăzi Michelin poate oferi două tipuri diferite de anvelope cu rezistență scăzută la rulare pentru camioane, făcând produsul accesibil mai multor flote, în mai multe aplicații, astăzi mai mult decât oricând:

 

Line Energy 2 - Anvelope Multi Energy

anvelope multi energy și line energy 2 -nou

Ambele game de anvelope cu rezistență redusă la rulare reduc consumul de energie al camioanelor. MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 și MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ au același potențial de aderență ca și gamele standard atunci când vine vorba de tracțiune și frânare. La Michelin, nu facem compromisuri în ceea ce privește siguranța și calitatea.

 

“Am ales anvelopele MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ pentru eficiența consumului de combustibil, performanța de lungă durată și aderența de încredere. Le recanelăm, le schimbăm și le reșapăm periodic cu tehnologia REMIX și monitorizăm periodic presiunea lor. Obținem o performanță în kilometraj de 450.000 km pe puntea din spate.”

INTRA S.A. - Polonia”


Pompă de benzină

imagine pompă de benzină - nou

Anvelopele reprezintă aproximativ 30% din consumul de combustibil al unui vehicul alimentat cu motorină sau pe gaz.(1)

Anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil pentru vehiculele cu motor cu ardere internă:
Prin îmbunătățirea rezistenței la rulare cu o singură clasă de etichetare, puteți economisi 1L/100 km dacă schimbați anvelopele unității tractorului și până la 2L/100 km dacă schimbați atât anvelopele tractorului, cât și anvelopele remorcii.(2)

Anvelope cu economie de energie la vehiculele electrice:
Aceste anvelope vă pot oferi o îmbunătățire a intervalului între 5 și 10%. Deci, dacă începeți cu un camion electric care oferă o autonomie de 500 km, înseamnă că puteți beneficia de o creștere a autonomiei de până la 35 km, ceea ce poate fi semnificativ când reveniți la bază după o tură.(3)

Cum ajută anvelopele care economisesc energie flotele să își reducă amprenta asupra mediului?

Atât gama MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2, cât și MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ reduc rezistența la rulare și consumul de combustibil, ceea ce înseamnă mai puține emisii de CO2 atunci când sunt montate pe un vehicul alimentat cu motorină sau cu benzină.

 

Dacă utilizați o anvelopă cu rezistență la rulare cu 1 kg/t mai bună atât pe tractor cât și pe remorcă, puteți reduce emisiile de CO2 cu 40 g/100 km.(4)

Comisia Europeană a stabilit obiective ambițioase pentru ca Producătorii de Echipamente Originale (OEM) să își reducă emisiile de CO2 cu 45% în 2030, 65% în 2035 și 90% în 2040. Se vor aplica sancțiuni în cazul în care nu vor îndeplini aceste obiective de mediu.(5)

CO2 nu este singura emisie pe care dorim să o reducem atunci când folosiți anvelope care economisesc energie. Cu gamele MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 și MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™, ca și în cazul altor produse Michelin, ambiția noastră este de a reduce emisiile de particule de uzură. La fel ca anvelopele noastre pentru autoturisme, acestea reduc astfel de emisii cu până la 20% pe kilometru(6) în comparație cu concurenții lor. Particulele de uzură reprezintă o preocupare tot mai mare pentru mediu și se așteaptă reglementări de la Comisia Europeană.

Gama MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 de anvelope care economisesc combustibil este proiectată pentru o rezistență scăzută la rulare pentru a vă ajuta să cheltuiți mai puțini bani pentru consumul de combustibil. Aceste anvelope au, de asemenea, un model de uzură regulat, permițându-le să fie folosite până la ultimul milimetru.

Mar-Pol, Polonia

Mar-Pol, Poland

Descoperiți mai multe reacțiii ale clienților aici!

Putem să recanelăm și să reșapăm anvelopele care economisesc energie pentru a reduce costurile energetice și emisiile?

Nu numai că puteți, dar și trebuie să faceți acest lucru! Vă recomandăm să recanalați și să reșapați anvelopele care economisesc energie pentru a obține Costul Total de Proprietate optim.

Grafic TCO Optim pentru anvelope

anvelopa grafica tco - noua

Înseamnă că atunci când achiziționați anvelope cu rezistență scăzută la rulare, investiți într-o politică de montare mai durabilă, cu un model al benzii de rulare care poate fi recanelat și un înveliș care poate fi reșapat. Investiția dvs. poate duce, de asemenea, la îmbunătățirea economiilor de combustibil, o autonomie mai bună a vehiculelor electrice și la costuri mai mici de întreținere. Măsurați impactul recanelării asupra eficienței flotei dvs. folosind calculatorul nostru.

Recannelarea o dată a anvelopelor care economisesc energie le poate prelungi durata de viață cu 25%, în starea lor cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.(7)

 


Surse:

(1) Raport mondial Ducker_ COSTURI ȘI DIFICULTĂȚI DE ÎNTREȚINERE VEHICULE_ Comunitatea Michelin – decembrie 2017
(2) Calcul intern Michelin, bazat pe metoda VECTO, comparând două ansambluri (tractor 4x2 și semiremorcă cu 3 osii, 40 tone, 50% utilizare regională și 50% utilizare pe distanțe lungi) cu o diferență de etichetare de rezistență la rulare (1 kg/t differență)
(3) Calcul intern Michelin, bazat pe estimarea curentă a performanței Camionului Electric cu Baterie.
(4)Calcul intern Michelin 2016: economii de combustibil de până la 2,5 litri/100 km pentru anvelopele noi și 1,25 litri/100 km în medie pentru prima viață a anvelopelor cu un ansamblu tractor/tractor-remorcă cu o încărcătură de 40 de tone echipat cu MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ Z 295 / 60 R22,5
(5) European Green Deal: Comisia propune obiectiv de zero emisii pentru 2030 pentru noile autobuze urbane și reduceri cu 90% a emisiilor pentru camioanele noi până în 2040 - https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_762 - 14 /02/2023
(6) Particule de uzură a anvelopelor în mediu, ADAC, decembrie 2021 - 100 de dimensiuni testate
(7) Broșură tehnică 2023 - Franța

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+