Cum puteți asigura întreținerea corectă a anvelopelor tractorului

Cum puteți asigura întreținerea corectă a anvelopelor tractorului

T&T Tests Prepa (8).jpg

Cum puteți asigura întreținerea corectă a anvelopelor tractorului

Întreținerea anvelopelor tractorului este importantă din mai multe motive. Nu numai că asigură siguranța utilizatorilor, dar și evită cheltuielile inutile. Experții noștri explică măsurile simple pe care trebuie să le luați pentru a păstra în stare bună anvelopele tractorului.

REZUMAT

Întreținerea anvelopelor simplă pentru prevenire

Aceste măsuri preventive simple sunt ușoare și vă pot ajuta să evitați neplăcerile, cum ar fi imobilizarea mașinii care ar putea genera întreruperea activității. Întreținerea anvelopelor asigură o durată mai lungă de utilizare a anvelopelor, prevenind uzura prematură care altfel ar necesita înlocuirea timpurie.

Sfatul nr. 1 pentru întreținerea anvelopelor: verificați periodic presiunea în anvelope

Presiunea în anvelope este o temă recurentă în articolele noastre, pentru simplul motiv că este esențială pentru buna funcționare și longevitatea anvelopelor. 

Aceasta este prima noastră recomandare pentru întreținerea anvelopelor. Verificați periodic presiunea cu un manometru calibrat sau cu ajutorul CTIS (Sistemul Central de Umflare a Anvelopelor), dacă dețineți unul. 

Nu uitați că presiunea optimă în anvelope trebuie adaptată la sarcina și viteza mașinilor agricole. Articolul despre presiunea în anvelope sau instrumentul online „MICHELIN Agropressure” vă va ajuta să identificați presiunea corectă, dacă este cazul. 

Verificați periodic presiunea în anvelope

Verificați periodic presiunea în anvelope

Când trebuie verificată presiunea?

Având în vedere că o pierdere naturală de aer este inevitabilă în timp (indiferent de anvelopă), vă recomandăm să verificați presiunea o dată pe lună sau de fiecare dată când schimbați echipamentele, deoarece orice diferență de sarcină implică o reglare a presiunii.

Dacă anvelopele sunt balastate cu apă, volumul de aer este implicit redus, iar acest lucru implică o presiune mai mică: prin urmare, în acest caz este important să monitorizați presiunea frecvent.

Dacă lucrați cu anvelopele umflate insuficient, există riscul suprasolicitării și îmbătrânirii premature a acestora, ceea ce va duce la înlocuirea timpurie și la un impact ulterior asupra costurilor.

Sfatul nr. 2 pentru întreținerea anvelopelor: verificați periodic anvelopele

Întreținerea vehiculului este un moment potrivit pentru a verifica starea anvelopelor.

Înainte de a verifica presiunea în anvelope, vă recomandăm să verificați starea generală a acestora, pentru a identifica eventualele deformări (umflături, tăieturi, fisuri etc.).

Aceasta este o verificare importantă, deoarece dacă detectați o anomalie gravă înainte de a se înrăutăți, o reparație rapidă poate permite economii importante.

Dacă observați orice deteriorare alarmantă a anvelopelor sau dacă aveți neclarități, solicitați ajutorul unui specialist în anvelope.

Verificați periodic anvelopele tractorului

Verificați periodic anvelopele tractorului

T&T Tests Prepa (1).jpg

Ce se poate face cu privire la uzura neuniformă?

Dacă observați o uzură pronunțată pe o singură parte a anvelopelor, din nou, vă recomandăm să contactați specialistul în anvelope agricole. Uzura neuniformă poate fi cauzată de o problemă de geometrie a vehiculului, caz în care este necesară reglarea.

În unele cazuri, schimbarea anvelopelor dreapta/stânga va permite uniformizarea uzurii și îmbunătățirea longevității acestora.

Pentru a afla mai multe, consultați ghidul despre uzură și mai ales ghidul despre uzura neuniformă.

Sfatul nr. 3 pentru întreținerea anvelopelor: curățați anvelopele după ce lucrați pe câmp

Nu discutăm despre îndepărtarea noroiului, ci despre substanțe care pot fi agresive pentru anvelopă (substanțe chimice, suc de iarbă, produse de protecție a plantelor etc.).

O simplă spălare cu furtunul după utilizarea pe câmp este o operație care permite conservarea cât mai mult timp posibil a anvelopelor.

Măsurile de precauție potrivite pentru depozitare și iernare

Dacă depozitați seturi alternative de anvelope pentru o perioadă de timp, asigurați-vă că acestea nu se deformează și că nu sunt strivite. Depozitați-le într-un loc uscat, bine ventilat, ferite de lumina directă a soarelui și de:

  • orice sursă de căldură (flăcări, aparate de sudură etc.)
  • orice sursă de ozon (motor electric, transformator electric etc.)
  • orice substanțe chimice (solvenți, hidrocarburi) care pot afecta cauciucul
  • orice obiect metalic ascuțit


În timp ce mașina iernează (de ex. combinele) este necesară o creștere ușoară a presiunii, pentru a evita strivirea anvelopelor din cauza pierderii naturale de aer care apare în timp la nivelul anvelopelor.

Concluzie

Așa cum am explicat, întreținerea adecvată a anvelopelor necesită câteva măsuri periodice simple, care pot preveni problemele și maximizează durata de utilizare a acestora.

Dintre acestea, cea mai importantă este verificarea periodică a presiunii în anvelope. Tot aceasta garantează performanțele anvelopelor în timpul lucrului pe câmp. Pentru a vă asigura că presiunea în anvelope este adaptată, vă recomandăm să o reglați întotdeauna în funcție de sarcină. Instrumentul MICHELIN Agropressure vă poate ajuta la estimarea presiunii.

Identificați presiunea potrivită în anvelope cu ajutorul MICHELIN Agropressure

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+