background axiobib at work full help and advice

Lestarea anvelopelor

Lestarea anvelopelor cu lichide

În unele cazuri, pentru a îmbunătăți tracțiunea sau a reduce centrul de greutate al mașinii, atât anvelopele cu cameră, cât și cele fără cameră pot fi lestate cu lichid.

Valvele agricole sunt valve pentru „aer și apă”. Acest lucru înseamnă că anvelopele pot fi umplute până la 75% cu lichid (apă + antigel) (diagrama 1).

În timpul iernii, temperaturile pot scădea sub punctul de îngheț, iar la 0 °C este necesară utilizarea unui produs antiîngheț pe bază de glicol.

Deoarece MICHELIN nu este implicat în proiectarea acestor produse, garanția MICHELIN precizează în mod clar că MICHELIN nu va fi responsabil pentru eventualele daune ale anvelopelor, ca urmare a utilizării acestor produse.

Umpleți camera interioară sau anvelopa fără cameră cu lichid până la nivelul valvei (cu valva în punctul cel mai ridicat), în timp ce eliberați aerul (diagrama 2).

Umflarea și presiunea sunt reglate cu aer.

Deoarece există mai puțin aer pentru a furniza presiune (aproximativ 25% din volumul total), este esențial să monitorizați periodic presiunea. Vă recomandăm o verificare lunară.

schema tire hydroflate

Picto ballasting water ag Help and Advice

schema tire hydroflate

picto ballasting 2 help and advice

Lestarea cu lichid a anvelopelor fără cameră

Asamblați și poziționați anvelopa; consultați „Umflarea și poziționarea talonului”,

  • Dezumflați anvelopa la o presiune mică (aproximativ 0,5 bari)
  • Poziționați valva în punctul cel mai ridicat,
  • Începeți umplerea anvelopei cu lichid (apă + antigel) până la maximum 75%, în timp ce eliberați aerul (diagrama 2),
  • Terminați de umflat cu aer și reglați presiunea.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+