sculpture pneu MICHELIN AXIOBIB2

Background axiobib2 at work Help and Advice

sculpture pneu MICHELIN AXIOBIB2

Reducerea compactării solului

Anvelopele sunt în contact direct cu solul, așa că influențează semnificativ compactarea și formarea șanțurilor.

Ce este compactarea solului?

Compactarea solului este unul dintre principalele procese de deteriorare a solului: apare atunci când mașini agricole tot mai grele se deplasează pe sol, adesea în condiții meteorologice dificile. Compactarea are legătură directă cu tipul solului, conținutul său de apă, tipurile de culturi și sarcina aplicată pe suprafață. Trecerile repetate cu mașini agricole generează compactarea și degradarea solului, reducând astfel capacitatea de aerare, infiltrare și penetrare a rădăcinilor culturilor. Impactul economic al compactării solului este semnificativ: randament redus al culturilor, risc de dezvoltare a bolilor și necesitatea efectuării de lucrări de regenerare, cum ar fi aratul și/sau decompactarea, care consumă combustibil și timp considerabil.

soil with tire tracks

Edito photo soilcompaction Help and Advice

soil with tire tracks

picture of a rut in a field

Edito photo rut formation Help and Advice

picture of a rut in a field

Ce este formarea șanțurilor?

Un șanț este o adâncitură lungă pe sol, provocată de mașini cu braț, care se scufundă în timpul deplasării. Formarea șanțurilor este o problemă gravă pe teren noroios.

Formarea șanțurilor are consecințe catastrofale pentru creșterea culturilor: nimic nu crește într-un șanț, deci reprezintă o pierdere netă de randament.

Șanțurile încurajează stagnarea apei, care poate asfixia plantele și favoriza dezvoltarea bolilor.
De asemenea, șanțurile cresc consumul de energie al mașinilor agricole. Adâncimea unui șanț este similară cu o „treaptă” pe care o anvelopă agricolă trebuie să o urce mereu. Acest lucru înseamnă un consum crescut de combustibil. Deteriorarea solului ca urmare a formării de șanțuri adânci trebuie remediată. Acest lucru înseamnă efectuarea de lucrări de regenerare a solului, care consumă timp și combustibil.

O anvelopă aflată în contact direct cu solul oferă o soluție care ajută la limitarea compactării solului și formării șanțurilor. O anvelopă agricolă poate oferi această soluție dacă vă permite să transportați sarcini foarte grele la presiuni foarte reduse. Presiunea din anvelopă este apropiată de presiunea medie aplicată solului. (De exemplu, dacă presiunea din anvelopă este de 1 bar (14,5 psi), presiunea aplicată solului de anvelopă va fi de aproximativ 1 lb/sq.in sau 1 kg/cm2.) Deci, cu cât este mai mare presiunea în anvelopă, cu atât presiunea aplicată solului, gradul de compactare și de formare a șanțurilor este mai mare. Compactarea solului se înrăutățește dacă anvelopele agricole alunecă – pentru a evita acest lucru este esențial ca anvelopele să aibă o tracțiune bună!


Recomandarea Michelin

Michelin dezvoltă anvelope agricole care ajută la reducerea semnificativă a compactării solului și la îmbunătățirea tracțiunii utilajelor agricole.

Recomandarea 1: Optați pentru modele de anvelope „cu volum mare”

Lățimea anvelopei influențează compactarea solului! Rolul anvelopelor late și cu volum mare este de a reduce presiunea la aceeași sarcină și de a asigura o tracțiune mai bună, păstrând în același timp același diametrul exterior și circumferința de rulare ale anvelopei „standard”. Un tractor echipat inițial cu anvelope standard poate fi echipat cu anvelope late sau cu volum mare. Michelin a dezvoltat game de anvelope late și cu volum mare:

  • MICHELIN OMNIBIB 620/70 R42 160D TL și 480/70 R30 141D TL.
  • MICHELIN MULTIBIB 650/65 R42 158D TL și 540/65 R30 143D TL.
  • MICHELIN MACHXBIB 650/75 R38 169 A8 /169B TL și 600/65 R28 154A8/154B TL.

Luați exemplul unui tractor de 200 CP, cu o sarcină de 1800 kg pe anvelopă în față și 4000 kg pe anvelopă în spate și o viteză maximă de 50 km/h pe șosea. Echipament original:

Logo ultraflex Tyre

Recomandarea 2: Optați pentru tehnologiile Michelin UltraFlex

Cu tehnologia MICHELIN UltraFlex, îmbunătățirea randamentului culturilor începe cu anvelopele. Care este secretul? O carcasă inovatoare, deosebit de rezistentă, care asigură o flexibilitate sporită. Prin urmare, anvelopele MICHELIN UltraFlex pot transporta sarcini grele și la presiuni foarte mici, indiferent de viteza de lucru. Și nu doar atât: construcția flexibilă a carcasei asigură o amprentă mai mare, care la rândul său sporește tracțiunea anvelopei. Deci:

  • economisiți timp și combustibil
  • protejați solul
  • sporiți randamentul culturilor
Pneu Michelin axiobib 2 en action

Edito 5 picture axiobib2 0081 at work 6 Help and Advice

Pneu Michelin axiobib 2 en action

Graficele privind presiunea

De aici pot fi descărcate toate graficele privind presiunea de care aveți nevoie pentru mașinile dvs. agricole.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+