Cum reduceți consumul de combustibil al tractorului

Cum reduceți consumul de combustibil al tractorului

Cum reduceți consumul de combustibil al tractorului?

 

Consumul de combustibil poate fi un cost considerabil pentru afacerea dvs., în special din cauza creșterii prețului petrolului. Dar dacă nu puteți reduce prețul pe litru, puteți reduce consumul de combustibil respectând recomandările noastre. În acest articol vom evidenția și anvelopele de tractor pe care le recomandăm pentru optimizarea consumului de combustibil.

Cum puteți reduce consumul de combustibil pe câmp

La utilizarea pe câmp, există mai multe modalități de optimizare a consumului de combustibil.

Reglați presiunea în anvelope

Pentru a vă asigura că mașina are tracțiune bună pe câmp, este important ca presiunea în anvelopele tractorului să fie reglată la valoarea corectă, adică la cea mai mică presiune posibilă care poate transporta sarcina. De ce este important acest lucru? Deoarece la presiune redusă amprenta anvelopei va fi mai mare și va asigura o aderență mai bună. Procedând astfel, veți reduce patinarea care irosește energia tractorului și, prin urmare, veți reduce consumul de combustibil.

Pentru a face acest lucru, puteți opta pentru anvelope de tractor cu tehnologie MICHELIN UltraFlex, cum ar fi anvelopa MICHELIN AXIOBIB2, care poate fi utilizată cu presiune redusă pe câmp.

Utilizați un Sistemul Central de Umflare a Anvelopelor (CTIS)

Deoarece utilizarea pe drum necesită o presiune mai mare decât utilizarea pe câmp, pentru a reduce consumul de combustibil puteți utiliza CTIS (sistemul central de umflare a anvelopelor), ce permite reglarea cu ușurință a presiunii în anvelope fără a părăsi cabina, atunci când părăsiți drumul pentru a intra pe câmp sau invers.

Dacă nu aveți deja unul, puteți contacta PTG, compania noastră afiliată, un expert în această tehnologie de peste 30 de ani*: contactați expertul CTIS

cu ajutorul unui CTIS puteți regla cu ușurință presiunea în anvelope, pentru un consum de combustibil optimizat

cu ajutorul unui CTIS puteți regla cu ușurință presiunea în anvelope, pentru un consum de combustibil optimizat

Asigurați-vă că tractorul este echilibrat corespunzător

Distribuția corectă a masei tractorului în funcție de puterea acestuia și echipamentul remorcat poate permite, de asemenea, reducerea consumului de combustibil. Pentru a face acest lucru, poate fi necesară adăugarea unor greutăți în față, de exemplu sub forma unor lesturi pentru roți. O echilibrare corectă permite optimizarea tracțiunii, eficientizarea consumului de combustibil și economii financiare.

Nu sunteți siguri care este sarcina tractorului? Accesați instrumentul MICHELIN AGROPRESSURE: cu doar câteva clicuri, acesta estimează sarcinile pe punți, cu ajutorul bazei cu peste 9000 de date despre tractoare și echipamente. Așadar, fără a avea nevoie de un cântar pentru punți sau pentru vehicule, puteți umfla anvelopele la presiunea optimă pentru sarcina transportată și optimiza costurile cu combustibilul la utilizarea pe câmp.

Monitorizați uzura anvelopelor

Cu cât o anvelopă este mai puțin uzată, cu atât înălțimea bamelor sale este mai mare și tracțiunea sa este mai bună.

Dacă utilizați tractorul mai ales pe câmp, unde tracțiunea este esențială, este important să verificați uzura anvelopelor și să le înlocuiți dacă este cazul, pentru a reduce patinarea. În caz contrar, acest lucru poate genera un consum de combustibil excesiv.

Tractor lestat corespunzător

Asigurați-vă că tractorul este lestat corespunzător

Cum puteți reduceconsumul de combustibil pe drum

Reglați presiunea în anvelope

În timp ce presiunea ar trebui să fie redusă pe câmp, pentru a îmbunătăți tracțiunea pe drum situația se inversează: la deplasarea pe asfalt neted, pentru a nu consuma mai mult combustibil decât este necesar, este de preferat o rezistență redusă la rulare. În acest scop, vă recomandăm să creșteți presiunea la o valoare mai mare decât cea pentru utilizarea pe câmp.

Reduceți viteza

Ca și în cazul vehiculelor de pasageri, cu cât viteza este mai mare, cu atât consumați mai mult combustibil. Nu există nicio obligație de a conduce la viteza maximă la care sunteți limitat de codul rutier sau de sarcina transportată.

Puteți economisi combustibil conducând puțin mai încet. Acest lucru va lungi puțin călătoria, dar va reduce consumul de combustibil. Economiile pot părea mici pentru fiecare călătorie, dar pe parcursul unui an, acestea pot fi semnificative.

reduceți viteza pe drum, pentru a reduce consumul de combustibil

reduceți viteza pe drum, pentru a reduce consumul de combustibil

Ce anvelope Michelin pentru tractoare sunt potrivite pentru reducerea strategică a consumului de combustibil?

Michelin a studiat necesitățile fermierilor, pentru a le oferi o gamă de anvelope potrivite pentru fiecare activitate și care asigură performanțele așteptate și minimizarea consumului de combustibil. În funcție de tipul de utilizare, faceți clic pe anvelopa potrivită de mai jos, pentru a afla mai multe.

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului pe câmp, uneori în condiții dificile, și doriți optimizarea tracțiunii și producției

Dacă vă petreceți 80% din timp pe drum și 20% pe câmp, în condiții nu foarte dificile:

Dacă aveți nevoie de o anvelopă de tractor care oferă un compromis bun între performanțele pe drum și pe câmp:

Mențiuni legale

* Comparativ cu o anvelopă non VF (flexie foarte mare)

Aveți nevoie de sfaturi suplimentare? Descoperiți ghidul nostru de selectare a anvelopelor.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+