Cum puteți evita deteriorarea anvelopelor?

How to avoid tyre damage

Cum puteți evita deteriorarea anvelopelor?

 

Deteriorarea anvelopelor este o realitate și în multe situații poate duce la întreruperea activității. Miriștea, sarcinile grele pe care mașinile agricole trebuie să le transporte în timpul recoltării sau chiar bucățile ascuțite de metal pe sol pot deteriora sferele din cauciuc. Prin echiparea cu anvelope proiectate pentru a rezista acestor factori, limitați riscul de întrerupere a activității și vă puteți dedica fără nicio grijă lucrărilor.
Ce soluții vă poate oferi Michelin pentru diferitele activități desfășurate? Aflați în acest articol.

1 - Rezistența la daunele provocate de miriște

Anvelopa MICHELIN Yieldbib este proiectată pentru a crește rezistența la daunele provocate de miriște

MICHELIN Yieldbib tyre in stubble field

După recoltare, unele zone de miriște sunt mai dificile decât altele, până la punctul la care afectează anvelopele atunci când le traversați.
Puțin câte puțin, cauciucul anvelopei se tocește, în special pe banda de rulare. Bamele se deteriorează, cauciucul este scobit și anvelopele prezintă urme de uzură prematură.
Acest fenomen devine mai pronunțat pe măsură ce deteriorarea anvelopelor provocată de miriște crește.

Uzura prematură a anvelopelor reduce performanțele acestora și afectează implicit productivitatea. Mai mult, o pană nu poate fi exclusă, iar aceasta provoacă întreruperea activității.

Pentru a evita aceste riscuri, alegeți anvelope care au fost proiectate pentru a fi mai rezistente la aceste tipuri de agresiuni.

Soluția noastră pentru rezistența la miriște

Anvelopa MICHELIN YIELDBIB

Această anvelopă cu presiune redusă pentru tractoare de mare putere dispune de marcajul „Stubble Shield”. Asigură rezistență sporită la deteriorarea cauzată de miriște, datorită designului optimizat al bamelor și coroanei realizate din cauciuc special MICHELIN.

Protecție MICHELIN împotriva miriștii

MICHELIN stubble shield

  1. O bandă de protecție împotriva miriștii întărește zona principală care este afectată de miriștea reziduală
  2. Crampoanele sunt orientate astfel încât să devieze miriștea
  3. Cauciucul are o compoziție specifică, pentru a maximiza durata de utilizare a anvelopei

Anvelopa MICHELIN YIELDBIB dispune de tehnologie MICHELIN UltraFlex și este compatibilă cu Sistemul Central de Umflare a Anvelopelor (CTIS).

Aflați mai multe:

2 - Rezistența la transportul sarcinilor grele în timpul recoltării

La momentul recoltării trebuie să reacționați rapid. Sunt multe de făcut și condițiile meteo nu sunt întotdeauna optime. Nu vă puteți permite o pană de anvelopă care să vă împiedice să recoltați.

Dar combinele sunt mașini tot mai masive, cu bare de tăiere și sisteme de recoltare grele, precum și cu buncăre de mare capacitate, care implică o sarcină mai mare.

Alegeți anvelope rezistente la sarcini grele în timpul recoltării

Choose tyres resistant to heavy loads for harvesting

Evident, toate aceste sarcini sunt suportate de anvelope, în mod ciclic, pe măsură ce buncărul este umplut și golit. Aceste sarcini extreme pot fi uneori până la 20 tone pe anvelopă. Cu alte cuvinte, anvelopele sunt foarte solicitate!

Astfel, rolul unei anvelope pentru combină este de a putea rezista acestor sarcini grele în mod repetat și pentru o perioadă îndelungată. În cazul anumitor anvelope, carcasa este posibil să se deterioreze și să necesite achiziționarea de anvelope noi.

Soluțiile noastre pentru rezistența la sarcini grele

Vă recomandăm să alegeți anvelope cu tehnologia MICHELIN UltraFlex.

De ce? Deoarece această tehnologie a carcasei proiectată de Michelin permite anvelopei să transporte sarcini foarte grele în timp, fără deteriorarea carcasei. Acest lucru poate îmbunătăți profitabilitatea și productivitatea, datorită tehnologiei MICHELIN UltraFlex, ce asigură maximizarea durabilității.

Anvelopa MICHELIN CEREXBIB 2

Datorită tehnologiei MICHELIN UltraFlex, anvelopa MICHELIN CEREXBIB 2 permite creșterea productivității mașinilor de recoltat mai grele și mai puternice.

Datorită benzii de rulare ranforsate cu oțel, această anvelopă oferă o rezistență excelentă la pană și o distribuție mai bună a sarcinii. În plus, a fost dezvoltată și proiectată în colaborare cu principalii producători de mașini de recoltat, pentru a satisface cerințele acestei activități. Aflați mai multe:

Anvelopa MICHELIN FLOATXBIB

Concepută pentru distribuitoare de îngrășăminte autopropulsate, această anvelopă cu presiune redusă (cu tehnologie MICHELIN UltraFlex) dispune de indici de sarcină și de viteză ridicați. De asemenea, este proiectată pentru a rezista la miriște și la uzură.

Zona centrală ranforsată, cu design special al bamelor și compoziția inovatoare reduc acumularea de căldură și asigură indici de viteză și de sarcină ridicați. Aflați mai multe:

Anvelopa MICHELIN MEGAXBIB 2

Proiectată pentru mașini de recoltat, această anvelopă oferă capabilități excelente cu sarcini și viteze de deplasare mari. Dispune de marcajul „Stubble Shield”, ceea ce înseamnă că asigură protecție suplimentară la daunele provocate de miriște. Are o bandă de rulare întărită cu oțel și o carcasă ranforsată, care oferă o rezistență excelentă la pană, o distribuție mai bună a sarcinii și o durată de utilizare maximizată. Aflați mai multe:

3 - Rezistența la pană

Dacă utilizați buldoexcavatoare, încărcătoare compacte cu roți sau manipulatoare telescopice pe suprafețe tari, pe care bucăți de metal sau alte obiecte ascuțite ar putea provoca pene de cauciuc, anvelopele ranforsate vor evita apariția multor probleme.

Soluția noastră pentru rezistența la pană

Anvelopa MICHELIN BIBLOAD Hard Surface

Am proiectat această anvelopă cu flancuri ranforsate și pliuri din oțel ale coroanei pentru a asigura o mai mare rezistență la pană. Aceasta dispune și de o înălțime ridicată a benzii de rulare, pentru utilizare prelungită pe suprafețe agresive. În acest scop, structura din oțel a carcasei este proiectată pentru maximizarea longevității.

Cu această anvelopă rezistentă la uzură, veți putea lucra fără teama că veți face pană și în condiții de confort maximizat, deoarece cele 96 blocuri ale benzii de rulare și amprenta mare la sol ajută la reducerea vibrațiilor.

Aflați mai multe despre anvelopa MICHELIN BIBLOAD Hard Surface 

MICHELIN BIBLOAD HARD SURFACE - Langlebigkeit, Widerstandsfähigkeit, Komfort - Testimonial DE/FR

Anvelopa MICHELIN XMCL

Proiectată tot pentru buldoexcavatoare, încărcătoare compacte cu roți sau manipulatoare telescopice, această anvelopă asigură și rezistență ridicată la deteriorare și previne penele, datorită flancurilor ranforsate și pliurilor din oțel ale coroanei. Compoziția sa robustă asigură și o rezistență ridicată la uzură. Aflați mai multe:

Aveți nevoie de sfaturi suplimentare privind alegerea anvelopelor? Citiți „Cele 6 criterii pentru alegerea anvelopelor de tractor”

Aveți nevoie de sfaturi suplimentare? Descoperiți ghidul nostru de selectare a anvelopelor.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+