mi-ar trebui anvelope de tractor hibride pentru drum și câmp

mi-ar trebui anvelope de tractor hibride pentru drum și câmp

Ar trebui anvelope de tractor hibride pe drum și câmp?


Tractorul este utilizat atât pe câmp, cât și pe drum? Caracteristicile pe care trebuie să le aibă anvelopele în aceste două medii sunt diferite. Ar trebui să echipați tractorul cu anvelope hibride, capabile să se adapteze la ambele situații? Sau ar trebui să optați pentru anvelope de tractor standard, proiectate pentru unul din cele două tipuri de teren, în detrimentul celuilalt?
Experții noștri răspund la întrebările dvs. în acest articol.

Agricultura: nevoi în schimbare

Până la începutul anilor 2000, tractoarele au fost echipate cu anvelope clasice, standard, cu performanțe nediferențiate pentru toate utilizările, pe câmp și pe drum.

Un fermier care trebuia să ducă plugul pe câmp îl monta pe tractor, iar acest lucru necesita o presiune ridicată în anvelope. Dar după ce echipamentul ajungea pe câmp, presiunea în anvelopele tractorului nu mai era adecvată.

Presiunea ridicată pe câmp însemna performanțe mai slabe, randamente agricole limitate și genera compactarea solului. Pe de altă parte, presiunea redusă pe drum cu o sarcină mare (plugul în exemplul nostru) uza prea rapid anvelopele tractorului și creștea consumul de combustibil.

Tracteur montés en pneus MICHELIN EVOBIB quitte le champ

evobib at work

Tracteur montés en pneus MICHELIN EVOBIB quitte le champ

Primul pas Michelin spre utilizarea hibridă

Prin urmare, Michelin și-a propus să dezvolte o tehnologie care să permită utilizarea pe drum a anvelopelor de tractor cu o presiune ajustată pentru utilizarea pe câmp. Așa a fost dezvoltată tehnologia MICHELIN UltraFlex.

Se estimează ca aceasta să funcționeze la o presiune cu 40% mai mică decât o anvelopă standard pentru tractor la o anumită sarcină și să transporte cu 40% mai mult decât o anvelopă standard la o anumită presiune.*

Mai concret, o anvelopă de tractor cu tehnologie MICHELIN UltraFlex vă permite să conduceți pe câmp cu o presiune mai redusă decât o anvelopă standard, ceea ce mărește amprenta la sol a anvelopei, îmbunătățește tracțiunea și, prin urmare, randamentul, reducând în același timp considerabil compactarea solului. Iar tractorul poate fi condus și pe drum cu o sarcină mai mare decât cea suportată de o anvelopă standard, fără nicio schimbare a presiunii.

După cum tocmai am explicat, este posibil să montați anvelope diferite, în funcție de necesitățile lucrărilor agricole. Dar nu totul este posibil, după cum vom explica în continuare.

CTIS: al doilea pas spre utilizarea hibridă

Deoarece reglarea presiunii pentru utilizarea pe drum și pe câmp a fost o problemă pentru mulți fermieri, a fost inventată o tehnologie nouă:  CTIS (sistemul central de umflare a anvelopelor)**.

Acest sistem a făcut posibilă gestionarea presiunii inteligentă și ușoară, fără a părăsi cabina tractorului.

** CTIS este disponibil numai în anumite țări. Pentru informații suplimentare, contactați dealerul.

Trei anvelope de tractor pentru utilizare hibridă

Acum că știți mai multe despre evoluția tehnologică, vă vom ajuta să alegeți anvelopa cea mai potrivită nevoilor dvs. Soluțiile noastre sunt multifuncționale, iar alegerea pe care o faceți diferă în funcție de suprafața pe care utilizați cel mai mult tractorul. În continuare vă prezentăm 3 anvelope hibride și vă explicăm cum să alegeți cele mai potrivite anvelope în funcție de tipul utilizării.

1. Anvelope hibride optimizate pentru drum ȘI câmp

Unii fermieri aveau nevoie de o anvelopă hibridă, capabilă să asigure performanțe bune atât pe drum, cât și pe câmp, atunci când petreceau la fel de mult timp pe ambele suprafețe.
După inventarea CTIS (Sistemul Central de Umflare a Anvelopelor)**, Michelin a făcut acest lucru posibil prin crearea anvelopei MICHELIN EVOBIB, o anvelopă performantă pe ambele suprafețe: câmp și drum.

Este MICHELIN EVOBIB anvelopa potrivită pentru dvs.?

MICHELIN Evobib este o anvelopă hibridă pentru drum și câmp

MICHELIN Evobib este o anvelopă hibridă pentru drum și câmp

Dacă aveți nevoie de o anvelopă hibridă, care oferă un compromis bun între performanțele pe drum și pe câmp, MICHELIN EVOBIB este fără îndoială alegerea potrivită pentru dvs.

Pe drum, aceasta reduce consumul de combustibil, iar longevitatea sa este extinsă în același mod ca pentru anvelopa MICHELIN ROADBIB, anvelopa noastră de tractor pentru drum, pe care o prezentăm în continuare.

Pe câmp, în condiții normale, anvelopa MICHELIN EVOBIB oferă aceleași performanțe ca anvelopa MICHELIN AXIOBIB2, anvelopa noastră de tractor pentru câmp, pe care o prezentăm în continuare.

MICHELIN EVOBIB tyre requires CTIS**

Pentru a utiliza anvelopa MICHELIN EVOBIB, tractorul trebuie echipat cu un sistem de umflare la distanță (CTIS**). Dacă nu ați selectat această opțiune atunci când ați achiziționat tractorul, puteți instala kitul Michelin*.

2. Anvelope hibride proiectate pentru performanțe îmbunătățite pe drum

Unii fermieri și contractori petrec mult timp pe drumul dintre lucrări (semănare, recoltare etc.). Dar profilul benzii de rulare al anvelopelor de tractor convenționale a făcut aceste vehicule zgomotoase și inconfortabile.

Michelin, care are o experiență vastă în domeniul anvelopelor rutiere, a decis prin urmare să proiecteze o anvelopă de tractor mai potrivită pentru acest tip de utilizare, permițând în același timp efectuarea de lucrări pe cîmp. Rezultatul este anvelopa MICHELIN ROADBIB, o anvelopă de tractor pentru drum care poate fi utilizată și pe câmp.

Este MICHELIN ROADBIB anvelopa potrivită pentru dvs.?

MICHELIN Roadbib este o anvelopă de tractor potrivită pentru drum

MICHELIN Roadbib este o anvelopă de tractor potrivită pentru drum

Dacă petreceți 80% din timp pe drum tractând remorci și gestionând cu atenție consumul de combustibil și 20% din timp pe câmp, pe suprafețe nu foarte dificile, anvelopa MICHELIN ROADBIB este alegerea potrivită.

Această anvelopă de tractor poate fi utilizată pe câmp, dar nu poate oferi tracțiune ridicată în condiții dificile. Este potrivită pentru utilizarea mai ales pe drumuri, cu un consum de combustibil adecvat, oferă confort bun în timpul deplasării și are o durată de utilizare mai mare decât o anvelopă standard.

Anvelopa MICHELIN ROADBIB este compatibilă cu CTIS**

Pentru a facilita gestionarea presiunii atunci când treceți de pe drum pe câmp și invers, această anvelopă este compatibilă cu CTIS*, însă utilizarea sistemului nu este obligatorie.

3. Anvelope de tractor proiectate pentru performanțe îmbunătățite pe câmp

Pentru utilizarea preponderentă pe câmp, Michelin a dezvoltat anvelopa MICHELIN AXIOBIB2. Această anvelopă de tractor asigură o capacitate mare de tracțiune pentru lucrări grele și pentru tractoare cu o putere cuprinsă între 160 și 550 CP, dar poate fi utilizată și pe drum, datorită tehnologiei MICHELIN UltraFlex.

Este MICHELIN AXIOBIB2  anvelopa potrivită pentru dvs.?

MICHELIN AXIOBIB2 este o anvelopă de tractor potrivită pentru câmp

MICHELIN AXIOBIB2 este o anvelopă de tractor potrivită pentru câmp

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului pe câmp, uneori în condiții dificile, și doriți optimizarea tracțiunii și producției, MICHELIN AXIOBIB2 este anvelopa potrivită pentru dvs.

Cu tehnologia MICHELIN UltraFlex, aceasta poate funcționa la presiune redusă pe câmp, fiind performantă în privința compactării solului și tracțiunii și asigurând o productivitate îmbunătățită.

Anvelopa MICHELIN AXIOBIB2 este compatibilă cu CTIS**

Iar pentru a facilita gestionarea presiunii pe drum, această anvelopă este compatibilă cu CTIS, însă utilizarea sistemului nu este obligatorie.

Alternativa pentru tractoarele cu putere mică

Dacă utilizați un tractor cu putere mică pentru manipularea agricolă sau industrială sau pentru lucrări de iarnă, aveți la dispoziție o alternativă versatilă: MICHELIN CROSSGRIP, o anvelopă hibridă pentru utilizare pe drumuri, iarbă și zăpadă.

Aceasta poate echipa tractoarele mici, buldoexcavatoarele, încărcătoarele și manipulatoarele telescopice, pentru a maximiza productivitatea și tracțiunea.

Mențiuni legale

* Diferența normativă între o anvelopă standard și una VF (flexie foarte mare). VF este un marcaj standard de anvelopă, omologat de ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation - Organizația Tehnică Europeană pentru Jante și Anvelope) și TRA (Asociația pentru Jante și Anvelope, SUA)

** CTIS este disponibil numai în anumite țări. Pentru informații suplimentare, contactați dealerul.

Aveți nevoie de sfaturi suplimentare? Descoperiți ghidul nostru de selectare a anvelopelor.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+