Înlocuire anvelope când înlocuiți anvelopele tractorului

Înlocuire anvelope tractor: când trebuie înlocuite

Înlocuire anvelope: când înlocuiți anvelopele tractorului?

 

Atunci când este efectuată cu corect, înlocuirea anvelopelor poate maximiza performanțele tractorului în toate domeniile de utilizare, îmbunătățind productivitatea acestuia. Când trebuie înlocuite anvelopele? Cum puteți optimiza performanțele acestora? Există contraindicații?
Citiți mai departe pentru a afla răspunsurile.

Înlocuirea anvelopelor în funcție de utilizarea tractorului

După cum probabil știți, unul dintre cele mai frecvente motive pentru înlocuirea anvelopelor tractorului este pentru a satisface nevoile activității. De exemplu, anvelopele mai late sunt adesea mai potrivite pentru însămânțare sau dacă solul este moale. În schimb, anvelopele înguste facilitează trecerea printre rândurile de culturi de pe câmp.

Și, deoarece acest lucru se poate întâmpla de mai multe ori pe an, în loc să înlocuiți anvelopele, este mai simplu și mai ușor să înlocuiți roțile în ansamblu (anvelopă + jantă). Desigur, acest lucru implică faptul că este disponibil un al doilea set de roți.

Cum să alegeți al doilea set de roți

Dacă doriți să gestionați cu ușurință înlocuirea anvelopelor cu două seturi de roți cu lățimi diferite, este important să vă asigurați că raportul diametrului roților noi este compatibil cu raportul între punți al tractorului.

Deoarece roțile din față au un diametru mai mic decât roțile din spate, acestea nu se învârt cu aceeași viteză. Raportul între punți este raportul dintre viteza de rotație a roților din față și cea a roților din spate. De exemplu, un raport între punți de 1,5 înseamnă că roțile din față se învârt de 1,5 ori mai repede decât roțile din spate.

Acest raport este în general indicat de producător. Discutați cu dealerul, care vă va putea sfătui dacă doriți să măriți anvelopa, pentru o capacitate de încărcare mai mare sau să reduceți presiunea, pentru a proteja solul.

pneu MICHELIN AXIOBIB2

axiobib2 at work

pneu MICHELIN AXIOBIB2

Cum se depozitează roțile neutilizate

Dacă un set de roți nu este utilizat, depozitați-l într-un loc curat și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Acest lucru va preveni îmbătrânirea prematură a cauciucului și va păstra performanțele anvelopelor pentru mai mult timp.

Pot fi montate anvelope diferite pe același tractor?

După cum tocmai am explicat, este posibil să montați anvelope diferite, în funcție de necesitățile lucrărilor agricole. Dar nu totul este posibil, după cum vom explica în continuare.

Pot monta anvelope diferite în față și în spate?

Pe un tractor este posibil din punct de vedere tehnicmontați anvelope din game diferite în față și în spate, dar acest lucru ar trebui făcut numai ca răspuns la nevoi specifice, asigurându-vă că țineți cont de preponderența lucrărilor. Rețineți totuși că gamele sunt proiectate pentru anumite puteri și utilizări ale tractorului.

Pot monta anvelope diferite pe aceeași punte?

În unele țări, legislația impune montarea unor anvelope identice stânga / dreapta, fără a se face nicio distincție între o punte de tractor și cea a unui vehicul de pasageri. 
Dar chiar dacă locuiți într-o țară în care această restricție legală nu se aplică, este recomandat să aveți anvelope cu aceeași dimensiune, același indice de sarcină și de viteză, aceeași marcă și aceeași gamă pe aceeași punte. De asemenea, este preferabil ca anvelopele de pe aceeași punte să aibă același nivel de uzură, pentru a evita uzura prematură a acestora. Acest lucru înseamnă că înlocuirea anvelopelor de pe aceeași punte trebuie făcută în perechi.

Anvelope de tractor identice pe aceeași punte

Anvelope identice pe aceeași punte

Înlocuirea anvelopelor din cauza uzurii

Uzura este într-adevăr un semnal important pentru înlocuirea anvelopelor. Iar anvelopele de tractor nu dispun de indicatori de uzură, la fel ca anvelopele de autoturisme. Cu toate acestea, uzura anvelopelor este un factor care trebuie monitorizat, deoarece anvelopele uzate excesiv pot afecta tracțiunea și, prin urmare, pot crește consumul de combustibil, ceea ce, desigur, are un impact asupra costurilor.

Când observați că tractorul întâmpină mai multe dificultăți în condiții de noroi și pe suprafețe alunecoase, acest lucru ar putea însemna că anvelopele sunt prea uzate. Nu întârziați consultarea dealerului, cu privire la înlocuirea anvelopelor.

Presiunea corectă pentru optimizarea performanțelor

Cum știu care este presiunea corectă pentru anvelopele mele?

Presiunea corectă în anvelope este esențială pentru maximizarea tracțiunii, evitarea uzurii premature și prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor. Pentru a vă asigura că anvelopele sunt umflate întotdeauna la presiunea corespunzătoare, vă recomandăm să o verificați periodic cu un manometru fiabil și să o reglați dacă este cazul în funcție de sarcină și de viteză.

Dacă nu știți care este presiunea recomandată pentru anvelopele dvs. în funcție de sarcină și de viteză, puteți consulta instrumentul nostru online "MICHELIN AGROPRESSURE”, în vederea identificării valorii corecte. În doar câteva secunde, instrumentul nostru vă va ajuta să găsiți presiunea corectă în anvelope pentru orice configurație de tractor și echipament, chiar dacă nu cunoașteți sarcina pe punte.

Când trebuie să verificați presiunea în anvelopele tractorului?

Verificați presiunea în anvelope la înlocuirea roților

Ați decis să înlocuiți setul de roți cu unele mai înguste sau mai late? Este un moment potrivit pentru a verifica presiunea în anvelope. Este posibil ca setul de roți pe care l-ați avut în depozit să fi pierdut aer de la ultima utilizare. Amintiți-vă că anvelopele umflate insuficient nu sunt la fel de performante și cresc consumul de combustibil. Presiunea corectă în anvelope vă permite să realizați economii.

Verificați presiunea în anvelope la modificarea sarcinii

Pentru a asigura cele mai bune performanțe posibile ale anvelopelor, presiunea în acestea trebuie reglată în funcție de sarcina și viteza tractorului. De exemplu, dacă tractorul transportă un plug pe drum, aceasta reprezintă o sarcină grea, care necesită o presiune mai mare în anvelope. Însă după ce plugul a fost introdus în pământ, sarcina și viteza tractorului sunt reduse, ceea ce înseamnă că presiunea în anvelope a devenit prea mare.
Cu toate acestea, dacă acest lucru este complicat, alegeți întotdeauna activitatea care este cea mai solicitantă pentru anvelope și setați presiunea la valoarea maximă corespunzătoare.

Înlocuirea anvelopelor: ce anvelope să aleg?

Alegerea tipului corect de anvelopă pentru tractor este esențială pentru optimizarea lucrărilor agricole. Diferite terenuri, condiții ale solului și lucrări necesită caracteristici specifice ale anvelopelor, pentru a asigura tracțiune, stabilitate și longevitate optime.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, răsfoiți selectorul nostru de anvelope:

Aveți nevoie de sfaturi suplimentare? Descoperiți ghidul nostru de selectare a anvelopelor.

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+