post hero 3 tips

3 sfaturi de top privind alegerea unei anvelope pentru noul dvs. camion

Publicat la data 15 aprilie 2021 - 2 minut(e) de lectură

Înainte de toate, rezultatele simulării de carburant VECTO(1) nu influențează direct proprietarii de flote...încă. Fiți atenți la ultimul cuvânt, deoarece probabil este doar o chestiune de timp. Luați-vă un moment acum pentru a afla despre opțiunile dvs., astfel încât să fiți gata să faceți cea mai bună alegere pentru flota, siguranța și profitabilitatea dvs.!

 

michelin site blocs texte astuces

 

Discutați deschis cu dealerul dvs. de camioane și luați în considerare toate opțiunile

Când vine vorba de noile reglementări privind sustenabilitatea precum emisiile CO2 și simularea VECTO, reacția pripită este de a reduce imediat rezistența la rulare, deoarece aceasta poate reprezenta până la 30% din consumul de carburant(2). Cu toate acestea, pentru proprietarii de flote, oricare ar fi condițiile de operare, anvelopele cu o rezistență scăzută la rulare nu sunt întotdeauna alegerea evidentă, deoarece există mulți alți factori de performanță a anvelopelor la fel de importanţi de luat în considerare – în special durata de viaţă a profilului și aderența.

De reţinut: alegeți anvelope care se potrivesc cel mai bine modului dvs. de utilizare și șoselelor pe care conduceți (OTR(3), regional sau local) ౼ și nu uitați potențiala economie de carburant și emisiile CO2 reduse!

 

      

michelin site blocs texte astuces2 ro

Asigurați-vă că înțelegeți cu adevărat cum funcționează VECTO

VECTO calculează consumul de carburanți și emisiile CO2 într-un mediu standardizat. Acest lucru înseamnă că consumul de carburant calculat poate fi foarte diferit față de propriul dvs. consum de carburant. De ce? Deoarece condițiile de trafic și configurația camionului influențează enorm consumul. Acestea fiind spuse, instrumentul VECTO poate compara foarte precis eficiența consumului de carburant a două opțiuni diferite de anvelope în condiții specifice.

De reţinut: o anvelopă de grad B consumă până la 0,6 litri mai puțin carburant la fiecare 100 km decât o anvelopă de grad C.4

 

michelin site blocs texte astuces3 ro

 

Pregătiți-vă pentru un viitor sustenabil, azi

A alege să fii ”verde” este mai ușor decât ați crede. Selectarea gradului potrivit de rezistență la rulare poate reduce considerabil  ౼ și într-adevăr foarte ușor ౼ emisiile CO2 și consumul de carburant.

De reţinut: verificați eticheta rezistenței la rulare (RR) când cumpărați anvelope noi.

 

SURSE

VECTO : Instrument de calcul al consumului de energie al vehiculelor
https://business.michelinman.com/freight-transportation/x-one-tires/save-on-fuel
OTR : Pe șosea
4 Simulare internă Michelin efectuată în ianuarie 2021 cu ajutorul instrumentului de calcul al economiei de carburant al Comisiei Europene pentru utilizare 40% urbană și 60% pe autostradă. Prețul carburantului (diesel) estimat la 1,3 euro/litru. Economii estimate la 100000 de km conduse cu anvelopele

Utilizaţi o versiune veche a browserului web.

Utilizați un browser care nu este acceptat de acest website. Aceasta înseamnă că este posibil ca unele funcționalități să nu meargă. Acest lucru poate duce la comportamente ciudate atunci când navigați.

Utilizați sau actualizați/ instalați unul dintre următoarele browsere pentru a profita din plin de acest website.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+